Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii
Ingredientele pentru douăsprezece porții:
250 grame de făină;
180 de grame de zahăr granulat sau 90 de grame de stevie;
200 de mililitri de iaurt simplu fără zahăr;
80 de mililitri de ulei;
patru pere coapte;
trei ouă;
un plic de vanilie;
sare;
praf de copt.
Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii. Cum se face
Ouăle și zahărul (sau stevia) se pun într-un castron și se amestecă până când amestecul va căpăta o consistență ușoară, spumoasă și o culoare deschisă.
Citiți și: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele
În acest moment, adăugați uleiul, iaurtul, praful de copt, vanilia, continuând să amestecați. Făina cernută se adaugă treptat, amestecând întotdeauna compoziția.
Încercați și: Chec pufos cu iaurt. O rețetă de vis foarte simplă și ușor de reținut. Nu trebuie decât să vă amintiți „1, 2, 3!”
Între timp, perele se spală, se curăță și se taie felii. O parte dintre felii se adaugă în aluat. Luăm apoi o tigaie antiaderentă, ungem fundul cu unt și turnăm aluatul. Ornăm suprafața aluatului cu feliile de pere, puse deoparte.
Ar putea să vă placă și: Plăcintă cu fructe de pădure. Rețeta uimitoare, fără făină, fără unt și fără lapte. O porție are doar 130 de calorii
Acum puneți tigaia, acoperită cu un capac, pe aragaz, la flacăra mică și lăsați-o 25 de minute. Întoarceți apoi tarta pe cealaltă parte, ca și cum ar fi o omletă. Odată ce tarta este gata, nu vă mai rămâne decât să opriți focul și să o ornați cu zahăr pudră. Poftă bună!
Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătit - 25 minute, timp total - 40 minute, porții - 12, calorii - 170 pe porție.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News