Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii
Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii

Tartă cu pere mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. Dacă vă este poftă de o tart cu pepre, dar nu aveți un cuptor, nu este nicio problemă. O puteți face pe o tigaie, direct pe aragaz. Tarta va fi la fel de delicioasă și parfumată ca și cea coaptă în cuptor.  

Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii

Ingredientele pentru douăsprezece porții:

​​250 grame de făină;

180 de grame de zahăr granulat sau 90 de grame de stevie;

200 de mililitri de iaurt simplu fără zahăr;

80 de mililitri de ulei;

patru pere coapte;

trei ouă;

un plic de vanilie;

sare;

praf de copt.

 

Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii. Cum se face

 

Ouăle și zahărul (sau stevia) se pun într-un castron și se amestecă până când amestecul va căpăta o consistență ușoară,  spumoasă și o culoare deschisă.

 

Citiți și:  Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele

 

În acest moment, adăugați uleiul, iaurtul, praful de copt, vanilia, continuând să amestecați. Făina cernută se adaugă treptat, amestecând întotdeauna compoziția.

Încercați și:  Chec pufos cu iaurt. O rețetă de vis foarte simplă și ușor de reținut. Nu trebuie decât să vă amintiți „1, 2, 3!”

 

Între timp, perele se spală, se curăță și se taie felii. O parte dintre felii se adaugă în aluat. Luăm apoi o tigaie antiaderentă, ungem fundul cu unt și  turnăm aluatul. Ornăm suprafața aluatului cu feliile de pere, puse deoparte.

 Ar putea să vă placă și:  Plăcintă cu fructe de pădure. Rețeta uimitoare, fără făină, fără unt și fără lapte. O porție are doar 130 de calorii

 

Acum puneți tigaia, acoperită cu un capac, pe aragaz, la flacăra mică și  lăsați-o 25 de minute. Întoarceți apoi tarta pe cealaltă parte, ca și cum ar fi o omletă. Odată ce tarta este gata, nu vă mai rămâne decât să opriți focul și să o ornați cu zahăr pudră. Poftă  bună!

Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătit - 25 minute, timp total - 40 minute, porții - 12, calorii - 170 pe porție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel