Tarta cu piersici este un desert potrivit pentru zilele de vară, atunci când vremea este frumoasă, iar acest fruct se găsește din abundență.
Este o rețetă simplă, clasică, cu succes garantat. Se pregătește o bază de aluat frăgezit parfumat, se acoperă cu un strat de gem apetisant și piersici sau nectarine coapte, feliate.
Parfumată și simplă, este o prăjitură care cucerește atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Pentru o prăjitură și mai bună puteți folosi gem de piersici făcut în casă.
Iată rețeta pas cu pas!
Ingrediente (pentru o formă rotundă de 22 cm)
- 150 g făină
- 75 g zahăr pudră
- 90 g unt
- 2 gălbenușuri
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 1 vârf de cuțit de sare
- 300 g piersici
- 250 g gem de piersici
Cum să prepari cea mai tare tartă cu piersici
Pentru a pregăti tarta, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pregătești aluatul. Punem făina pe suprafața de lucru și facem o gaură în centru. Adaugi în centru cele două gălbenușuri de ou și zahărul pudră.
Se adaugă un vârf de cuțit de sare și, pentru aromă, se rade coaja de la o jumătate de lămâie bine spălată.
La final se adaugă untul rece tăiat în bucăți și se frământă rapid pentru a amesteca ingredientele și a obține un aluat compact. Se aplatizează ușor, se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider să se odihnească cel puțin 30 de minute.
După ce a trecut timpul necesar, se ia aluatul și, cu ajutorul unui rulou bine tapetat cu făină, se întinde la o grosime de 4-5 mm. Se transferă ușor într-o formă de tartă cu diametrul de 22 cm.
Citește și: Salată de paste, rețeta perfectă de vară din Italia. Te va face să exclami "Mamma mia!"
Poți folosi o formă rotundă cu fund detașabil pentru a facilita scoaterea blatului după ce este copt.
Înțepăm blatul cu vârful unei furculițe, apoi întindem un strat de gem.
Spălăm piersicile, le tăiem în felii subțiri și le aranjăm în raze pe tort. Se presară cu puțin zahăr pudră și se bagă la cuptor.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 170° timp de aproximativ 35-40 de minute, dacă cuptorul este ventilat. Dacă folosim un cuptor static, coacem la 180° timp de 40-45 de minute.
Tarta cu piersici poate fi preparată și cu câteva variante: de exemplu, putem folosi piersici în sirop în loc de fructe proaspete.
În loc de dulceață, putem opta pentru o delicioasă cremă.
Tarta cu piersici este perfectă pe vreme frumoasă, când acest fruct abundă. Preparați-o pentru o gustare autentică și primitoare sau pentru a încheia un prânz în familie.
--------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News