Tarta cu ricotta este foarte simplu de făcut, iar nota de ciocolată din interior va cuceri pe oricine o va gusta. Cu această tartă moale și bestial de bună vei face o impresie grozavă asupra oaspeților tăi.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
170 de grame de zahăr pudră sau granulat,
750 gr ricotta,
80 de grame de chipsuri de ciocolată,
4 ouă,
coaja de la o portocală rasă.
Cum se face această tartă magică de ricotta
Luați un castron mare, în care veți pune zahărul, ouăle și ricotta. Începeți să amestecați ingredientele cu o furculiță. Apoi continuați cu mixer electric. Folosim mixerul până obțineți un aluat spumos.
Odată finalizată această procedură, adăugați în aluat bucățile de ciocolată și o coajă de portocală.
A înflorit socul! Rețetă de socată ca la bunica. Cum se face repede și simplu băutura din copilărie
Pentru un rezultat bun al desertului ar fi de preferat să păstrați chipsurile de ciocolată timp de 20 de minute la congelator, înainte de a le folosi.
Amestecați totul o spatulă. Turnați rezultatul într-o formă de copt, cu diametrul de 22 de centimetri, în care ați pus, în prealabil, o hârtie pergament.
Ultima acțiune care trebuie să o faceți este să puneți tava în cuptor. Tarta se coace timp de 50 de minute, la 180 de grade. Tarta coaptă poate fi servită pe masă după ce s-a răcit puțin. Poftă bună tuturor!
Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!
BONUS: Tort de biscuiți fără coacere. Îți trebuie doar 4 ingrediente, iar rezultatul e garantat
Tort de biscuiți fără coacere este o prăjitură rapidă, care se face din doar patru ingrediente. Trebuie să ne crezi pe cuvânt că este o rețetă genială.
Ingrediente (pentru o formă de tort de 20-22 cm)
- 300 g de biscuiți uscați
- 60 g cacao amară
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
Cheesecake cu cocos și căpșuni, senzația oricărei mese: are un gust delicios și arată spectaculos
Modul de preparare a tortului de biscuiți fără coacere
Pentru a prepara acest desert, începem prin a pune biscuiții într-un bol. Îi rupem grosier cu mâinile, nu trebuie să-i mărunțim foarte fin.
Adăugăm apoi cacaua amară și începem să amestecăm. Apoi adăugăm laptele și uleiul; aceste două ingrediente vor face biscuiții moi și amestecul mai ușor de lucrat. Continuăm să amestecăm totul bine.
Fursecuri moi cu caș și nuci: sunt gata cât ai clipi, iar rezultatul e bestial
Se ia o formă de tort cu diametrul de 20 cm, se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă amestecul. Cu ajutorul dosului unei linguri se nivelează bine, făcându-l să se lipească de formă cât mai mult posibil.
Se pune la frigider și se lasă la răcit, timp de cel puțin 2 ore. După ce a trecut timpul, tortul nostru de biscuiți este gata. Înainte de a-l servi, putem pudra cu cacao sau cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News