Tartă cu ricotta și lămâie: fără făină, lapte și praf de copt. O felie are doar 105 de calorii  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cu ricotta și lămâie fără făină, lapte și praf de copt. O felie are doar 105 de calorii 
Tartă cu ricotta și lămâie fără făină, lapte și praf de copt. O felie are doar 105 de calorii 

Ai puțin timp  la dispoziție, dar vrei un desert rapid și perfect? Iată rețeta unei tarte cu ricotta și lămâie, fără lapte, făină și fără praf de copt.  Acest desert este perfect pentru cei care țin dietă, deoarece are doar 105 de calorii.

 

 

Pentru a găti o tartă gustoasă cu lămâie și ricotta, veți avea nevoie de:

350 de grame de ricotta proaspătă din lapte de vacă,

100 de grame de zahăr brun (alternativ puteți folosi 50 de grame de îndulcitor cu ștevia),

2 lămâi organice (veți avea nevoie atât de sucul, cât și de coaja lor),

2 oua întregi,

Chipsuri de ciocolată,

Pentru  unge tava - o bucățică mică de unt.

Pentru a înfrumuseța desertul: câteva fructe de pădure proaspete.

Dozele indicate sunt pentru aproximativ 6 persoane.

 

 

Tartă cu ricotta și lămâie: fără făină, lapte și praf de copt. O felie are doar 105 de calorii. PAȘII DE URMAT

 

În două boluri diferite separați gălbenușurile de albușuri. Cu telul electric, bateți albușurile spumă până când amestecul devine alb și pufos. Se trece apoi la gălbenușurile care se vor bate cu zahărul.

Vedeți și: Tartă cu căpșune la tigaie. Rapid, ușor și delicios! Rețeta, căutată de toate gospodinele

 

Radeți coaja de lămâie, având grijă să nu îndepărtezi partea albă a citricei, deoarece riscați să schimbați aroma desertului.

Se adaugă coaja și puțină zeamă de lămâie la gălbenușurile îndulcite, se amestecă cu grijă și se adaugă ricotta. Amestecați ușor. Adăugați albușurile spumă în aluat, amestecând cu grijă.

Încercați și: Tartă cu mere la tigaie. O rețetă simplă pentru un desert perfect, data în 30 de minute

 

Luați o tigaie, ungeți-o cu o bucățică de unt și transferați aluatul în ea. Întindeți-l cu grijă cu o spatulă și ornați suprafața cu chipsurile de ciocolata. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră la o temperatură de 160 grade.  

Ați putea încerca și: Tartă cu gem din trei ingrediente, fără coacere. O rețeta simplă pentru o dimineață perfectă

 

Odată ce tarta este gata, va trebui să o scoateți din cuptor și să așteptați să se răcească înainte de a scoate tava. Aduceți tarta cu  ricotta și lămâie pe masă, însoțită de fructe de pădure.

Tarta de ricotta și lămâie se poate păstra la frigider până la 4 zile. Este perfectă pentru a fi servit la micul dejun sau ca și gustare. Bucura-te de masa ta!

 - Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel