Pentru a face această tartă sărată, veți avea nevoie de:
300 de grame de făină integrală,
150 de grame de unt topit,
150 de grame de brânză,
100 de grame de șuncă afumată,
40 de grame de parmezan,
praf de copt,
sare,
2 gălbenușuri de ou.
Tartă cu umplutură de brânză și șuncă afumată. Mod de preparare
Pe o suprafață de lucru, puneți făina și faceți o mică adâncitură în centru. Adăugați cele două gălbenușuri, untul topit, brânza, praful de copt și un praf de sare. Începeți să amestecați, încorporând toate ingredientele.
Încercați și: Brioșe umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv
Frământați mai întâi cu o lingură și apoi cu mâinile, până se formează un aluat elastic. Lăsați aluatul să stea la frigider timp de 15-20 de minute.
Ar putea să vă placă și. Tartă cremoasă fără unt și fără făină. Rețeta perfectă pentru cei care sunt la dietă. O porție are doar 95 de calorii
Șunca și parmezanul se taie cubulețe. Ambele ingrediente se pun într-un castron și se amestecă. Împărțiți aluatul în două părți egale. Dintr-o parte de aluat întindeți o foaie pe care o puneți într-i tavă, acoperită cu hârtie de copt. Cu o furculiță, găuriți în mai multe locuri foia din tavă.
Apoi puneți amestecul de șuncă și parmezan. Finalizați tarta adăugând deasupra umpluturii fâșii de aluat, obținute din cea de-a doua parte de aluat.
Tarta se coace la o temperatura de 180° C, timp jumătate de oră. Înainte de a scoate tarta din matriță, lăsați-o să se răcească. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News