Ingrediente pentru blat:
200 de grame de griș integral,
100 mililitri de apă;
50 mililitri de ulei;
80 de grame de stevie;
praf de copt.
Ingrediente pentru crema de lămâie:
250 mililitri apă,
150 de mililitri de suc de lămâie;
60 de grame de stevie;
două linguri de amidon de porumb;
coaja rasă de jumătate de lămâie.
Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un desert senzațional de vară. Mod de preparare
Primul lucru este să combinați grișul, stevia și uleiul într-un castron. Apoi amestecați bine cele trei ingrediente cu o lingură. Adpugați praful de copt, apa și continuați să amestecați.
Vedeți și: Cremă delicioasă de lămâie. Un desert răcoritor cu doar 120 de calorii
După câteva minute, frământați aluatul cu mâinile și apoi îi transferați pe o placă, pe care ați presărat puțin griș integral. Frământați cu mâinile până obțineți un aluat neted și compact, apoi acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l, timp de o jumătate de oră în frigider.
Vă sugerăm și: Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun
În timp ce aluatul se odihnește în frigider, ne ocupăm de crema de lămâie. Într-o cratiță se toarnă apa și zeama de lămâie, apoi se adaugă stevia, coaja de lămâie și o lingură de amidon de porumb. Amestecați bine cu o lingură.
Ar putea să vă placă și: Tartă de piersici și migdale. Un desert delicat și parfumat. Perfect pentru micul dejun
După amidonul s-a topit, dați aragazul la foc mediu și lăsați să fiarbă crema de lămâie. Când aceasta a atins densitatea potrivită, aragazul se oprește. Luați o tavă de aproximativ 18 centimetri în diametru și acoperiți-o cu hârtie pergament. Apoi turnați aluatul și dați-l într-un cuptor ventilat la 180 de grade, timp de optsprezece minute.
Citiți și: Tartă super cremoasă cu lămâie. Fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii
După 18 minute, scoateți baza din cuptor și turnați deasupra crema pregătită anterior. Apoi puneți totul în frigider cel puțin câteva ore. Tăiați o lămâie în felii subțiri și decorați cu ele tarta. După două ore, scoateți tarta din frigider, tăiați-o în felii și le puteți savura alături de o ceașca de cafea sau un suc rece. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News