Simplu și hrănitor, acest desert este ideal de consumat la micul dejun sau de servit pe masă după o cină cu vechii prieteni. Ceea ce vă prezentăm este o reinterpretare în stil italian a desetului englezesc, în care vom folosi cele mai iubite fructe ale primăverii - căpșunele! Un adevărat răsfăț culinar. Ești curios? Să începem!
Ingredientele necesare:
125 grame zahăr,
125 grame zahăr,
4 ou,
2 plicuri de vanilie
praf de sare,
750 ml de lapte proaspăt,
100 grame de căpșuni proaspete,
50 grame de migdale decojite,
praf de copt.
Vedeți și: Tort crocant cu banane și fistic: un desert fantastic, fără făină și fără zahăr
Tartă delicioasă cu căpșune și migdale: Este hitul primăverii, pe care nu trebuie să-l ratezi. Prepararea
Porniți cuptorul la 240°C, tapetați o tavă de copt 24×19 cu hârtie de pergament, umedă și bine stoarsă, ca să adere complet de fund și margini. Dacă preferați, puteți unge tava și unt și, apoi, presăra, puțin zahăr. Dacă folosiți tăvi rotunde, alegeți una cu diametrul de 24 de centimetri și înălțime de cel puțin 6 centimetri.
Nu ratați și. Tartă cu ciocolată și caramel sărat. Un desert cu totul special, apreciat de toți iubitorii de dulce
Spălați bine căpșunile, uscați-le și îndepărtați tulpina, apoi aranjați-le pe un prosop și lăsați-le deoparte. Tăiați grosier migdalele cu un cuțit.
Se trece la prepararea aluatului: într-un bol mare adăugăm făina, praful de copt, ouăle și zahărul și amestecam totul cu ajutorul unei linguri de lemn. Se toarnă, apoi, laptele încet, continuând să se amestece bine. La sfârșit se adaugă migdalele.
Încercați și: Tartă cu ciocolată și caramel sărat. Un desert cu totul special, apreciat de toți iubitorii de dulce
Aranjați căpșunile pe fundul tăvii. Turnați peste ele aluatul. Nu vă face griji dacă se dovedește a fi prea lichid, exact așa ar trebui să fie consistența lui. Coaceți primele 15 minute la 240° C, apoi coborâți la 180° C pentru încă 20 de minute.
Citește și: Tartă cu banane la tigaie: super rapidă și super gustoasă. Cea mai căutată rețetă de către gospodine
Odată coaptă, tarta se lasă să se răcească. Servește-o alături de o linguriță de înghețată! Rezultatul va fi foarte apreciat și minunat! Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News