Tartă delicioasă cu dovlecei și hamsii, un bun înlocuitor pentru pizza

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă delicioasă cu dovlecei și hamsii, un bun înlocuitor pentru pizza. Sursa foto: freepik.com
Tartă delicioasă cu dovlecei și hamsii, un bun înlocuitor pentru pizza. Sursa foto: freepik.com

Ce te așteaptă în această rețetă? O patiserie franțuzească savuroasă făcută din bucățele de dovlecel, presărata cu hamsii sărate și coptă pe un aluat crocant cu un strat de sos gustos!

Hamsia este un pește marin mic, care este foarte apreciat pentru gustul și beneficiile sale, este ieftin și poate fi combinat cu multe alimente. 

În această tartă, hamsia joaca rolul unui element sărat care echilibrează dovleceii delicați și ușor dulci.

Tarta cu dovlecei și hamsii are un gust picant, interesant și o aroma deosebită. Faceți această plăcintă franțuzească care arată ca o pizza pentru a vă surprinde invitații!

Ingrediente pentru aluat:

făină de grâu - 200 grame,

unt - 160 grame,

ouă - 1 bucată,

sare după gust,

chimen măcinat - 1 lingură.

Aperitiv picant de vinete. Cum se face cea mai delicioasă rețetă a toamnei

Pentru umplutură:

dovlecei - 1 bucată,

conserve de hamsii  - 120 grame,

măsline fără sâmburi - 100 grame,

cimbru - 2 crenguțe,

usturoi - 1 bucată,

sare și piper după gust,

ulei de măsline - 40 ml. 

 

Prepararea, pas cu pas

 

Pentru aluat, cerneți făina într-un bol, adăugați untul tăiat cuburi, sarea și frământați cu degetele. Adăugați oul, chimenul și continuați să frământați un aluat neted.

Rulouri din dovlecei cu șuncă și brânză: cea mai bună rețetă a sezonului

Întindeți aluatul într-un strat subțire și puneți-l în formă, ridicând părțile laterale. Pune forma cu aluatul la frigider pentru 1 oră.

Pentru sos: puneți usturoiul tocat, măslinele, uleiul de măsline, jumătate de hamsii și cimbru într-un blender și amestecați până la omogenizare.

Pilaf „fals” cu cârnați și orez, un preparat simplu și ieftin 

Se spală dovlecelul, se usucă și se taie în felii subțiri. Ungeți baza tartei cu sos și așezați feliile de dovlecel, alternându-le cu hamsii. Se sărează, se piperează și se coace 40 de minute la o temperatură de 180°C. Decorați tarta finită cu frunze de cimbru și măsline! Poftă bună!

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel