INGREDIENTE:
3 ouă la temperatura camerei,
170 g zahăr,
coaja de 1 lămâie,
100 ml lapte la temperatura camerei,
100 ml ulei,
250 g de făină,
un plic de praf de copt pentru prăjituri,
200 g crema de fistic,
zahar pudră.
Tartă, umplută cu cremă de fistic. Mod de preparare
Ouăle se pun împreună cu zahărul într-un castron și se mixează cu un tel electric până obțineți un amestec pufos și spumos. Apoi adăugați coaja de lămâie, laptele la temperatura camerei și uleiul, continuând să mixați.
Puteți încerca și rețeta: Prăjitura cu ciocolată dietetică. Un desert, gata în 5 minute. Are doar 37 de calorii
La final, adăugați făina cernută și praful de copt. Compoziția se amestecă bine, apoi se toarnă într-o matriță cu diametrul de 22 cm. Crema de fistic se întinde ușor deasupra tartei, nivelând-o ușor.
Ar putea să vă placă și: Tartă cu umplutură de brânză și șuncă afumată. Aluatul se face rapid și ușor. Mesenii vor fi încântați
Tarta se dă într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute. Matrița se scoate din cuptor și tarta se lasă să se răcească complet. Înainte de servire, tarta se presoară cu zahăr pudră. Poftă bună.
Crema de fistic este o alternativă delicioasă a cremelor cu alune, ciocolată sau migdale, de aceea poate fi folosită și pentru a umple clătitele sau pentru a face tiramisu cu fistic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News