Tată și copil, salvați după ce au căzut 30 de metri într-o zonă montană îngustă din Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tată și copil, salvați după ce au căzut 30 de metri într-o zonă montană îngustă din Italia
Tată și copil, salvați după ce au căzut 30 de metri într-o zonă montană îngustă din Italia

Un bărbat de 52 de ani și fiica sa de 10 ani au fost salvați după ce au căzut 30 de metri într-o zonă îngustă muntoasă din Italia, într-un incident care a mobilizat rapid echipele de salvare.

O intervenție dramatică și complexă a Corpului Național de Salvare Alpină și Speologică s-a încheiat cu succes în zona Sass de Rocia. Un bărbat de 52 de ani și fiica sa de 10 ani au fost salvați după ce au căzut 30 de metri într-o zonă muntoasă îngustă, conform Fanpage.

Alarma a fost dată în jurul orei 16:10 de un grup de tineri care, auzind strigătele de ajutor din defileul îngust, au alertat autoritățile. Îngrijorarea acestora a crescut după ce rudele lor nu au mai răspuns la apeluri și au întârziat să se întoarcă din drumeție.

Conform unei prime reconstituiri a incidentului, se pare că cei doi, locuitori din Pordenone, se aflau pe traseul din spatele bivuacului Pian delle Stelle când fetița a alunecat, căzând în adâncime. Tatăl ei, în încercarea disperată de a o salva, a căzut și el.

 

Intervenția a fost realizată de doi salvatori care se aflau întâmplător în zonă

 

Aceștia au încercat să ajute un tehnician de salvare care a fost transportat rapid cu elicopterul la fața locului. Echipa de salvare alpină din Val Pettorina a sosit la scurt timp după.

Prima prioritate a fost salvarea fetiței, care prezenta o suspiciune de traumatism cranian și o tăietură pe față. Aceasta a fost ridicată la suprafață împreună cu tehnicianul de salvare, folosind un sistem de ridicare complex, și transportată de urgență la spitalul din Treviso.

Situația tatălui, care era blocat într-un pasaj îngust al defileului, a necesitat o intervenție mai complexă. Un bolovan mare împiedica accesul direct la el, ceea ce a dus la solicitarea intervenției echipei de Salvare Speologică, transportată de asemenea cu elicopterul.

Cu ajutorul unor manevre tehnice avansate, salvatorii au reușit să îl elibereze pe bărbat după câteva ore de muncă intensă. Bărbatul acuza dureri severe la spate și picioare și a primit primele îngrijiri de urgență la fața locului. Ulterior, a fost transportat la spitalul din Belluno pentru investigații suplimentare și tratament, fiind suspect de mai multe traumatisme.

Operațiunea a demonstrat încă o dată profesionalismul și eficiența echipelor de salvare montană și speologică din Italia, care au acționat prompt și coordonat pentru a salva două vieți dintr-o situație extrem de dificilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel