Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi, în debutul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.
„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a spus Tăriceanu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Pensiile în Italia: Iată cât valorează cecul după 20 de ani de contribuții
Alexandra Curtache /
22 dec 2024, 13:54
În contextul actual al legislației din Italia privind pensiile, mulți români se întreabă cât de mult vor primi din sistemul de pensii după 20 de ani de contribuții. Deși acest număr de ani poate părea suficient pentru a accesa pensia, există diverse condiții și opțiuni care influențează valoarea pensiei. Iată care sunt opțiunile și sumele estimate pentru cei care vor să se pensioneze după 20 de ani de contribuții.