Taxa specială de la local, motiv de revoltă pentru un turist român: "Cea mai mare japcă este în Italia, nu în România" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Taxa "coperto" din Italia, motiv de nemulțumire pentru români
Taxa "coperto" din Italia, motiv de nemulțumire pentru români

Un turist român, aflat în vacanță în Italia, a răbufnit împotriva a ceea ce consideră o "japcă" în localurile italiene, referindu-se la taxele suplimentare percepute pe lângă prețul inițial al produselor. Acesta povestește cum, după ce a comandat o pizza, a fost nevoit să plătească suplimentar pentru așezarea la masă și, mai surprinzător, pentru felierea pizzei. 

„Cea mai mare japcă este în Italia, nu în România. Vrei să comanzi o pizza? După ce plătești prețul pizzei, va trebui să mai plătești și coperto. Coperto este 2,50 euro. După ce că ai comandat o pizza, nici măcar feliată nu este”, se plânge turistul.

El povestește cum a cerut personalului localului să-i felieze pizza, iar pentru acest serviciu i s-a mai perceput o taxă suplimentară. „Cuțitul nu taie, și se chinuie săraca femeie să taie pizza. La 2,50 euro bag șiși”, spune ironic bărbatul, făcând referire la nemulțumirea sa legată de costurile adiționale.

Turistul adaugă că, pe lângă prețul produsului, a fost taxat cu suma de 2,50 euro pentru „coperto” – o taxă standard aplicată în multe restaurante din Italia pentru acoperirea serviciilor de la masă, precum tacâmuri, pâine sau alte facilități.

„Total, plătești pizza, prețul ei. După aceea plătești copertul. După aceea, mai plătești încă o dată ca să-ți taie felii”, concluzionează revoltat românul, referindu-se la suma finală, mult mai mare decât prețul inițial al preparatului.

VIDEO

 

@lucianpopaoficial Japca in Italia #italia #pizza #coperto #bacsis #hotie #japca ♬ original sound - Lucian Popa

Ce este „coperto”?

În multe regiuni din Italia, „coperto” este o taxă tradițională percepută clienților la restaurante, pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere a mesei și a altor servicii oferite. Deși majoritatea turiștilor sunt familiarizați cu această practică, faptul că taxa poate varia de la un local la altul, și în unele cazuri poate părea exagerată, a generat numeroase nemulțumiri în rândul vizitatorilor străini.

Taxe suplimentare pentru servicii considerate de bază, precum felierea unei pizze, pot fi surprinzătoare, mai ales pentru cei care nu sunt obișnuiți cu astfel de practici.

Reacția românului nu este un caz izolat. Mulți turiști se plâng de costurile ascunse pe care le descoperă abia când primesc nota de plată. Deși este o practică legală și comună în multe locuri din Italia, lipsa de informare clară și detaliată poate duce la frustrări și la percepția că turiștii sunt „taxați” suplimentar fără un motiv clar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel