Jucătorii experimentați spun că jocul se poate îmbunătăți considerabil dacă sunt aplicate câteva ajustări la strategia de joc. Tocmai despre acest lucru este vorba în articolul de față. Tot ce vei citi mai jos vei putea exersa în unul din cazinourile online din România, un bun exemplu în acest sens fiind Mr Bit Casino Online.
Înainte să începi să-ți schimbi stilul de joc trebuie să iei în considerare faptul că nu vei face foarte mulți bani atâta timp cât joci la nivel de începător. Sumele uriașe sunt jucate și câștigate la un nivel superior. Deocamdată este bine să înveți să joci cât mai bine, iar ulterior vor crește și câștigurile.
Renunță la mâna ta preferată
Mulți jucători au o mână preferată atunci când joacă poker. Chiar dacă sunt conștienți că mâna lor favorită este mediocră și că șansele de câștig sunt reduse dacă o joacă, unii oameni insistă să meargă pe acea mână. Motivul poate să țină de superstiții legate de numere norocoase, de un istoric care le amintește de niște jocuri câștigate cu acea mână plus multe altele.
Este normal să ai una sau mai multe mâini preferate. Este în regulă și să le joci atunci când nu riști ca acea mână să strice jocul. Este însă greșit să le acorzi un tratament preferențial chiar dacă a le juca înseamnă să faci un joc prost cu ele.
Câștigurile în poker țin de matematică, logică, rațiune, control al emoțiilor și nicidecum de superstiții și gândire magică.
Ține-te de o strategie
O altă idee importantă de care trebuie să ții cont (poate cea mai importantă) este să aplici constant o strategie câștigătoare. Pe parcursul procesului tău de creștere ca jucător de poker vei învăța și vei pune în practică o anumită strategie care ai observat că funcționează foarte bine și îți aduce câștiguri. În acest caz, este vital să te ții de acea strategie și să nu o schimbi cu o alta pe care nu o cunoști la fel de bine și care nu știi dacă funcționează la fel de bine.
Fiecare mână și fiecare sesiune de joc contează. Cei mai buni jucători de poker sunt cei care știu cum să câștige, iar aceștia aplică mereu aceeași strategie câștigătoare, indiferent dacă au o presimțire că ar trebui să joace altfel. Ei nu se lasă influențați nici de rezultatele recente fie că au fost bune sau proaste.
Schimbă lucrurile doar dacă ai un motiv
Deși tocmai ai citit mai sus că trebuie să fii constant și să te ții de o strategie, ei bine, uneori jucătorii de poker de mare succes se vor “rupe” de la strategiile lor standard, câștigătoare. Dar, vor face acest lucru doar din motive bine întemeiate. Nici un jucător profesionist nu își va schimba strategia doar pentru că s-a plictisit de ea sau pentru că nu mai are chef să joace în acel mod.
Dacă într-un joc observi că mâinile pe care le joci sau deciziile pe care le iei în anumite momente nu funcționează din cauză că sunt influențate de stilul de joc al oponenților, atunci te adaptezi, schimbi strategia și joci ca un adevărat profesionist care se adaptează situației, rămâne stăpân pe sine și caută altă soluție câștigătoare.
Când să renunți la o pereche de ași
O altă diferență clară între jucătorii de poker amatori și jucătorii de succes de poker este abilitatea de a retrage o pereche. Dacă ai de exemplu o pereche de ași și un adversar de la masă ridică miza la all-in, tu faci așa-numitul “crying call” (se face atunci când nu ești sigur pe faptul că mâna ta este suficient de bună pentru a fi învingător).
Jucătorii buni nu se atașează emoțional de mâinile care li se par lor că sunt bune. Ei pot renunța ușor la ele, conștienți fiind de faptul că în acel context nu valorează atât de mult cât cred ei.
Furia te distruge ca jucător
Persoanele care joacă poker știu sau au experimentat pe propria piele că atunci când se lasă cuprinși de furie și frustrare joacă prost și pierd sume mari de bani din bankroll.
Întotdeauna, la poker lucrurile vor merge și prost pentru că este un joc de noroc și nu totul se bazează pe strategii, abilități și experiență. În astfel de situații nu poți face nimic, nu poți controla eșecul, dar, din fericire, poți controla atitudinea ta față de nereușită.
Dacă reacționezi prost, te enervezi și te lași condus de emoții negative, îți faci singur rău și toate orele pe care le-ai investit în a învăța vor fi irosite doar pentru că te-ai lăsat condus de emoții și ai dat la o parte rațiunea. Când joci sub imperiul nervilor, iei decizii proaste și pierzi foarte mulți bani.
Trebuie să îți păstrezi calmul și atunci când lucrurile merg prost. O atitudine calmă înseamnă respect față de tine și de munca ta.
Concluzie
Iată că ai la îndemână cinci lucruri importante de care să ții cont și pe care să le aplici pentru a deveni un jucător de poker și mai bun decât ești în prezent. Doar cu perseverență, seriozitate și calm vei ajunge un jucător așa cum îți dorești, insa doar daca mentii un joc responsabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News