Pe tot parcursul anului 2022, 91.986 de migranţi ilegali au intrat în Germania, iar în 2021 numărul acestora a fost de 57.637, faţă de 111.843 în 2016, la un an după aşa-numita criză a refugiaţilor.
Numai în septembrie acest an, poliţia a înregistrat 21.366 de persoane care au intrat ilegal în ţară, aproape dublu faţă de numărul din iulie şi cel mai mare număr din februarie 2016, cu 25.650 de intrări neautorizate.
În septembrie 2022, 12.709 de persoane au intrat ilegal în Germania, iar în aceeaşi lună a anului 2021 s-au înregistrat 6.101 de migranţi ilegali.
Cancelarul german Olaf Scholz şi-a anunţat intenţia de a lua măsuri mai dure împotriva solicitanţilor de azil respinşi şi de a limita imigraţia ilegală în Germania.
"Trebuie să-i expulzăm odată pentru totdeauna în masă pe cei care nu au dreptul să rămână în Germania", a declarat el pentru revista Spiegel.
Ministrul de interne federal, Nancy Faeser, a notificat luni Comisia Europeană cu privire la introducerea unor controale temporare la frontierele terestre cu Polonia, Cehia şi Elveţia şi extinderea aceleiaşi măsuri care se aplica deja cu Austria, cu scopul de a consolida lupta împotriva traficului de migranţi şi de a limita migraţia ilegală.
Notificarea controalelor la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia a intrat în vigoare chiar de luni, pentru o perioadă de 10 zile, cu posiblitatea de prelungire cu până la două luni, în timp ce în cazul Austriei controalele vor fi prelungite cu încă şase luni, începând din data de 12 noiembrie.
Sondaj în Germania: Oamenii spun că sunt speriați de numărul migranților și se tem că guvernul nu va reuși să gestioneze integrarea lor în societate
Numărul germanilor care se tem că guvernul lor ar putea fi copleșit de gestionarea imigrației a crescut puternic în acest an, deși preocupările legate de taxe și de costurile de trai continuă să domine, arată un sondaj citat de Reuters.
Pentru prima dată, aceste temeri legate de imigrație au fost împărtășite în întreaga țară, nu s-au concentrat în regiunile mai sărace din fosta Germanie de Est, potrivit sondajului realizat de R+V insurance, aflat acum la a patra decadă.
"O preocupare covârșitor est-germană a devenit un subiect care îngrijorează oamenii în mod egal în întreaga Germanie", a declarat Isabelle Borucki, un politolog care a lucrat la sondaj. "Respondenții se tem că integrarea nu va reuși".
Citește în continuare aici.
--------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:
-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News