În acest context, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că un astfel de comportament este inacceptabil. De asemenea, el atrage atenția că acești angajați sunt cei de care va depinde gestionarea viitorului val pandemic.
„Când o să vină un nou val pandemic, o să avem mari probleme dacă nu-i respectăm pe funcționari. În vestul Europei respectă (n.r. regulile), nu o fac și când vin acasă”, a precizat Alexandru Rafila.
Timpii mari de așteptare și faptul că urmează să stea în izolare, i-au făcut pe unii românii să își verse nervii pe angajații DSP. Astfel, un medic DSP a declarat că au existat cazuri în care au fost scuipați.
Medicii DSP, umiliți de românii furioși
„Este demoralizator pentru un cadru medical să lucreze în aceste condiții, sunt înjurați, scuipați”, a comentat, la Digi24, Horea Timiș, directorul DSP Arad. El a adăugat că a discutat și cu ceilalți directori DSP din țară și i-au confirmat că și ei se confruntă cu situații asemănătoare.
De asemenea, el a precizat că împreună cu Poliția de Frontieră s-a deschis o rută la Nădlac 2 prin care cetățenii vaccinați pot să intre mai repede.
Cu toate acestea, directorul DSP Arad a indicat că marea problemă este reprezentată de autobuze și autocare. Potrivit acestuia, majoritatea sunt carantinate în întregime. În plus, el a punctat că dacă mai mulți oameni ar fi vaccinați, nu ar mai exista această problemă la granițe.
„Când o să vină un nou val pandemic, o să avem mari probleme dacă nu-i respectăm pe funcționari"
Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a comentat, duminică, la Digi24, situația în care se găsesc angajații DSP mobilizați la punctele de frontieră și a spus că trebuie să înceteze presiunea sub care lucrează aceștia.
„Angajații nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, ei îşi fac datoria. Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că dacă îi blamăm şi îi demobilizăm, atunci când o să vină noul val pandemic, o să avem probleme foarte mari, tocmai pentru că nu respectăm nişte funcţionari publici specializaţi, care pot să ajute la trecerea peste acest val pandemic”, a subliniat ministrul sănătăţii.
„Înțeleg nerăbdarea și nervozitatea unora, dar nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze ca să nu aibă probleme la intrarea în România. Lucrul acesta îl fac atunci când merg în țările din vestul Europei, dar nu-l fac atunci când se întorc acasă”, a spus Alexandru Rafila.
Aglomerație la granițe
Aproape 170.000 de persoane au tranzitat în ultimele 24 de ore punctele de trecere a frontierei, a informat duminică Poliția de Frontieră. În ultimele 24 de ore, punctele de frontieră din întreaga țară au fost tranzitate de aproximativ 168.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.500 mijloace de transport.
Pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000 persoane cu 33.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport.
Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria - aproximativ 92.700 de persoane şi 32.400 de mijloace de transport, frontiera aeriană - aproximativ 43.000 de persoane și frontiera cu Moldova - aproximativ 12.000 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News