Tentativă de furt de medicamente Oocologice la Spitalul Sant'Orsola din Bologna: Trei persoane au fost arestat​e

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tentativă de furt de medicamente Oocologice la Spitalul Sant'Orsola din Bologna: Trei persoane au fost arestat​e
Tentativă de furt de medicamente Oocologice la Spitalul Sant'Orsola din Bologna: Trei persoane au fost arestat​e

Un incident grav a avut loc la Spitalul Sant'Orsola din Bologna, unde trei indivizi au încercat să fure medicamente oncologice vitale, într-o tentativă care ar fi putut să coste viața multor pacienți. 

Trei bărbați, în vârstă de 57, 44 și 33 de ani, au fost arestați de poliția din Bologna după ce au încercat să sustragă medicamente în valoare de milioane de euro din secția 19 a spitalului. Acuzați de complicitate la furt multiplu, aceștia au fost interceptați la fața locului, după ce agenții de pază ai spitalului au observat tentativa de furt.

Alarma a fost declanșată în urma unui apel primit de poliția locală din partea agenților de pază de la spital, care au semnalat prezența suspecților. Potrivit relatărilor din presa locală, cei trei au pătruns prin forțarea unei uși antipanică din secția farmaceutică, folosind instrumente de efracție. Echipa de securitate a spitalului a observat imediat urmele de intrare forțată și a acționat prompt, reușind să împiedice furtul înainte ca medicamentele să fie sustrase în totalitate.

 

Cum s-a desfășurat tentativa de furt

 

Conform informațiilor obținute de autorități, cei trei bărbați au intrat în incinta spitalului cu intenția clară de a fura medicamentele costisitoare destinate pacienților bolnavi de cancer. Aceștia ar fi deteriorat ușile de acces în secție și au încercat să umple opt saci mari cu medicamente oncologice esențiale.

Valoarea totală a medicamentelor pe care încercau să le fure se ridica la câteva milioane de euro, ceea ce ar fi constituit o lovitură majoră pentru spital și pentru pacienții care depind de aceste tratamente salvatoare.

 

Echipament sofisticat și măsuri de precauție

 

Când poliția a ajuns la fața locului, suspecții erau echipați cu accesorii care le permiteau să acționeze fără a fi ușor identificați de camerele de supraveghere. Aveau asupra lor mănuși de lucru, șepci, încălzitoare de gât, dar și unelte precum o rangă și două șurubelnițe mari, toate folosite pentru a sparge ușa antipanică.

Acest tip de echipament sugerează că suspecții erau bine pregătiți pentru o astfel de operațiune, având în vedere și antecedentele lor în infracțiuni similare.

 

Intervenția promptă a agenților de securitate

 

Agenții de securitate au fost cei care au observat pentru prima dată încercarea de furt, după ce au auzit alarma din secția farmaceutică. Aceștia au descoperit imediat ușa forțată și au reușit să intervină înainte ca suspecții să finalizeze furtul.

Unul dintre hoți a fost prins în flagrant, în timp ce ceilalți doi au încercat să fugă, însă au fost rapid interceptați de poliția locală, care a sosit la scurt timp după declanșarea alarmei.

 

Consecințele tentativă de furt

 

După arestarea celor trei suspecți, polițiștii au descoperit asupra lor chei de mașină care aparțineau unor vehicule închiriate de la firme din Napoli. Mașinile, un Jeep Renegade și un Opel Mokka, erau parcate în apropierea spitalului, gata să fie folosite pentru a transporta prada valoroasă. Cei trei indivizi, care aveau deja condamnări anterioare pentru infracțiuni împotriva proprietății și persoanelor, au fost reținuți și acuzați de tentativă de furt multiplu.

Medicamentele oncologice au fost recuperate în totalitate și returnate departamentului farmaceutic al spitalului, prevenind astfel un dezastru pentru pacienții care depind de ele pentru tratamentul bolii lor. Managerul departamentului a depus o plângere oficială la secția de poliție, subliniind gravitatea situației și impactul pe care un astfel de furt l-ar fi avut asupra pacienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel