Varietatea de mere aleasă este importantă, deoarece acestea trebuie să aibă un echilibru, trebuie să fie între acrișor și dulce. În caz contrar, dacă mărul este complet acru, ar trebui să mai adăugați puțin zahăr. În plus, veți avea nevoie de un agent de îngroșare, iar în acest caz puteți folosi amidonul de porumb. Acest desert conține, de asemenea, batoane de scorțișoară și cuișoare care oferă un miros unic acestui delicios terci de mere. Acest desert poate fi consumat cald sau rece, după bunul plac.
Te întrebi cum să faci terci de mere? Ei bine, vrem să vă învățăm cum să pregătiți acest desert de acasă. Urmați acești pași și bucurați-vă de un terci delicios din mere!
Ingrediente pentru a face terci de mere
- 6 mere verzi mici
- 2 batoane de scorțișoară
- 3 cuișoare
- 25 de grame de amidon de porumb
- 85 de grame de zahăr brun.
„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna
Cum se prepară terciul de mere
Pentru a începe cu rețeta de terci de mere, trebuie mai întâi să spălați merele cu apă din abundență și să scoateți centrul lor de unde sunt semințele. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați bucăți medii.
Într-o cratiță medie la foc mic, adaugă 1 litru de apă, batoanele de scorțișoară și cuișoarele. Pune, de asemenea, mărul tocat și acoperă cu un capac.
După 15 sau 20 de minute, când observi că mărul se înmoaie, ia oala de pe foc.
Scoate batoanele de scorțișoară și cuișoarele din oală. Cu ajutorul unei strecurătoare medii și a unei linguri, zdrobim mărul și extragem toată pulpa din fructe, precizăm că trebuie să rămână doar cojile. Rezervați pulpa.
Puneți pulpa în oală și adăugați zahărul. Amestecă cu ajutorul unei linguri.
Dizolvați amidonul de porumb cu puțină apă și rezervați.
Când zahărul este complet dizolvat, adăugați amidonul de porumb sub formă de fir. Trebuie să amestecați pentru a evita formarea de cocoloașe. Gătiți aproximativ 6 sau 7 minute.
Se servește în recipiente de sticlă și se presară cu scorțișoară măcinată.
Poftă bună!
Terci de mere - Beneficii
Mărul este un fruct care este compus din 85% apă. Subliniem că compotul este benefic pentru sistemul digestiv, deoarece oferă o cantitate mare de fibre insolubile. Pentru a realiza acest lucru, este important să gătiți mărul cu coajă, aceasta este o sursă excelentă de antioxidanți și alcalinizează corpul uman.
Această rețetă folosește zahăr ca îndulcitor și, drept consecință, acest terci de mere nu poate fi consumat de diabetici. Cu toate acestea, acest ingredient poate fi înlocuit cu stevie.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News