Teroare în Odesa: Orașul a rămas fără curent electric după ultimul atac al rușilor. Oamenii se înghesuie să cumpere apă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captura Youtube
Foto: Captura Youtube

Odesa, unul dintre cele mai mari și mai importante orașe ale Ucrainei, a fost lăsată fără lumină, după ce Rusia a lansat o serie de atacuri devastatoare asupra infrastructurii energetice a țării. 

În noaptea de 28 august, peste 100 de rachete și drone rusești au lovit centrele energetice din regiune, lăsând orașul Odesa și alte localități importante, precum Ismail și Kiev, fără electricitate și apă curentă.

Localnicii din Odesa, un oraș care altădată strălucea prin viața sa vibrantă și cosmopolită, se confruntă acum cu o criză umanitară gravă. Fără electricitate, străzile orașului sunt cufundate în întuneric, singurele surse de lumină provenind de la generatoarele improvizate montate pe străzi de autorități. Aceste generatoare sunt acum vital pentru menținerea minimului de funcționalitate în oraș, alimentând spitalele, instituțiile esențiale și câteva intersecții de pe arterele principale.

„Ne apropiem de Odesa, suntem la 40 de kilometri de oraș, iar bezna este aproape totală. În multe dintre localitățile din apropierea Odesei, nu doar că nu există curent electric, dar oamenii nu mai au acces nici măcar la apă curentă”, a descris atmosfera sumbră din Odesa, Laurențiu Rădulescu. conform Antena 3 CNN.

 

Locuitorii orașului au luat cu asalt magazinele în căutarea apei potabile

 

Înregistrările realizate de echipa de reporteri arată cartiere întregi din Odesa scufundate în întuneric complet. Singurele imagini clare au fost captate cu ajutorul camerelor de night vision, care arată un oraș care odinioară era plin de viață, acum redus la o umbră a ceea ce a fost.

„Oamenii cumpără apă în cantități mari, temându-se că situația va deveni și mai gravă în zilele următoare”, a mai raportat Rădulescu. Aceste imagini ale disperării au devenit rapid virale pe rețelele sociale, arătând rafturi goale și cozi lungi la puținele magazine care mai au provizii.

În ciuda haosului din oraș, autoritățile ucrainene încearcă să mențină calmul și să găsească soluții pentru criza energetică. Generatoarele instalate pe străzi sunt doar o soluție temporară, iar furnizarea de apă potabilă rămâne o prioritate. Oficialii ucraineni au început să distribuie apă în diverse puncte ale orașului, însă cantitățile sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile unei populații atât de mari.

În paralel, pe frontul de est, soldații ucraineni continuă ofensiva împotriva forțelor rusești. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat recent că Ucraina controlează acum o suprafață de 1.300 de kilometri pătrați, incluzând aproximativ 100 de localități rusești. Deși succesul militar al Ucrainei este important, situația umanitară din Odesa și din alte orașe afectate de atacurile recente necesită o atenție urgentă.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel