Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. A decis cui lasă averea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Portofino onorează memoria lui Silvio Berlusconi prin redenumirea unei străzi după numele fostului premier
Portofino onorează memoria lui Silvio Berlusconi prin redenumirea unei străzi după numele fostului premier

Ultimele dorințe ale lui Silvio Berlusconi au fost citite în fața a doi martori, dar și a avocaților Luca Fossati și Carlo Rimini, care i-ai reprezentat pe moștenitori.

 

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis, miercuri, 5 iulie. Documentul care conține ultimele dorințe ale fostului premier și fondator al Forza Italia, păstrat de notarul Arrigo Roveda, a fost citit în fața a doi martori, avocații Luca Fossati  și Carlo Rimini.

Copiii Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi au fost, de asemenea, informați despre conținutul testamentului. Cu toate acestea, niciunul dintre cei cinci moștenitori nu a fost văzut intrând în biroul notarial din Milano. Este posibil, așadar, ca acestea să fi fost conectați de la distanță în timpul citirii testamentului, scrie ilsole24ore.

Au ieșit la iveală doar câteva detalii despre ce i-a lăsat partenerei sale Marta Fascina. Cel mai probabil, aceasta va primi o parte din bani (câteva zeci de milioane de euro) și va avea o "opțiune" asupra Vilei San Martino, locuită de Berlusconi din 1974. În interiorul reședinței se află tablouri și medalioane care înfățișează personalități din familia Giulini (inclusiv istoricul Giorgio Giulini) și din familia Casati.  

Notarul nu a făcut nici o declarație, limitându-se să le răspundă reporterilor înghesuiți în fața blocului din via Pagano: „Degeaba stau aici, nu pot spune nimic, nici azi nu veți afla nimic de la mine nici mâine sau vreodată”.

Nu a existat vreo comunicare oficială nici măcar de la Fininvest, cetatea imperiului lui Berlusconi. „Nu știu nimic", a spus  Fedele Confalonieri jurnaliştilor care i-au cerut detalii despre moştenirea de sub sediul Mfe-Mediaset, a cărei cotă la Bursă este în creștere, la fel ca și Mondadori. În joc este o moștenire estimată la peste trei miliarde de euro din cluburi de fotbal(inclusiv fechipa din Monza), vile, imobile, lichidități și opere de artă.

 

 

Berlusconi a murit la 86 de ani

 

"Cavaliere", așa cum a fost supranumit Silvio Berlusconi, a fost de patru ori prim-ministru. Acesta s-a stins din viață, pe 12 iunie, la vârsta de 86 de ani. El era internat la spitalul San Raffaele din Milano.  

Pentru Berlusconi a fost a mia spitalizare într-un timp scurt, după cea care a durat 45 de zile între aprilie și mai. Cu acea ocazie, medicul șef Alberto Zangrillo, medicul personal și prietenul lui Berlusconi, raportase că liderul Forza Italia suferea de ceva timp de leucemie mielomonocitară cronică.

Anterior, Berlusconi fusese spitalizat câteva zile în ianuarie 2022 pentru verificări, după ce contractase o infecție urinară. În 2020, el fusese lovit de Covid și a fost, de asemenea, spitalizat câteva zile cu această ocazie. Născut în 1936, Berlusconi își revenise însă. 'În primele zile de spitalizare m-am temut pentru viața mea, asta da. A fost o încercare dificilă, slavă Domnului și medicilor de la San Raffaele, am depășit ceea ce consider a fi poate cea mai periculoasă încercare din viața mea', declarase liderul Forza Italia la ieșirea din spital, după ce a fost negativ.

Dar starea sa de sănătate, deja din ultimii ani, nu era cea mai bună. În 2016, fostul premier fusese supus unei operații pe cord deschis.

 

 

Berlusconi, una dintre personalitățile care au influențat istoria Italiei din ultimii 30 de ani

 

Politician și antreprenor de succes, Silvio Berlusconi este una dintre personalitățile care au influențat cel mai mult istoria Italiei din ultimii 30 de ani. De patru ori prim-ministru, fost proprietar al uneia dintre cele mai de succes echipe de fotbal din lume, AC Milan, și al unui canal de televiziune privat, Mediaset, Cavaliere a fost subiectul unor critici dure, nu doar de natură politică, ci și al unei stime aproape necondiționate din partea celor care l-au urmărit încă de la începuturile sale în afacerile publice, mai întâi cu Forza Italia, apoi cu Popolo della Libertà și din nou cu Forza Italia. În orice caz, a contribuit la scrierea, la bine și la rău, a unei pagini importante din viața Italiei după prăbușirea Primei Republici. Iată un scurt portret al său.

Născut la Milano, la 29 septembrie 1936, din tatăl său Luigi și mama sa Rosa Bossi, Silvio Berlusconi a crescut în cartierul Isola și, după ce a urmat cursurile liceului clasic salesian "Sant'Ambrogio", s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității Statale, pe care a absolvit-o cu mențiune în 1961.

În timpul anilor de studenție, a lucrat pentru a-și câștiga existența ca cântăreț și animator pe vasele de croazieră împreună cu prietenul său Fedele Confalonieri, ca vânzător de mături electrice din ușă în ușă și, în cele din urmă, ca agent imobiliar. Cu toate acestea, încă de la vârsta de 20 de ani, a început să își cultive pasiunea pentru antreprenoriat: în 1963 a fondat Edilnord Sas.

În 1968, a fost fondată Edilnord Sas a Lidiei Borsani, verișoara lui Berlusconi, care, în 1969, a fost responsabilă pentru proiectarea și construirea "Milano 2", orașul satelit de la periferia capitalei lombarde, în Segrate, urmat de construirea "Milano 3" și a centrului comercial "Il Girasole". În 1974, la Roma a fost înființată Immobiliare San Martino, administrată de Marcello Dell'Utri, un prieten al lui Silvio încă din anii de facultate, cu finanțare din partea a două societăți fiduciare ale Banca Nazionale del Lavoro.

În cele din urmă, în 1978, după lichidarea primei societăți, a fost creată Milano 2 Spa în Segrate, în urma fuziunii cu Immobiliare San Martino Spa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel