The Guardian îi face PORTRETUL lui Dragnea: O figură ÎNGROZITOARE. E orientat spre acumularea de AVERE

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Publicația britanică The Guardian îi face portretul șefului PSD Liviu Dragnea. Englezii spun despre el că a devenit o figură jignitoare la Bruxelles, asemănătoare lui Viktor Orban și că rolul său ar fi îndreptat mai mult spre acumularea de avere. Realizatorii materialului menționează că Dragnea a refuzat să ofere un drept la replică publicației The Guardian. 

Redăm mai jos traducerea articolului din The Guardian: 

"Dragnea, liderul partidului social-democrat (PSD), aflat la guvernare, a devenit o figură atât de îngrozitoare pentru mulți la Bruxelles, la fel ca prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, sau șeful partidului de guvernământ al Poloniei, Jaroslaw Kaczyński, chiar dacă este mai puțin cunoscut decât omologii săi regionali mai exigenți, pentru că rolul său este mai degrabă de jucător de culise. 

Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală și nu poate fi premier al României, dar puțini se mai îndoiesc că el este de fapt cel care conduce din umbră Guvernul. Criticii îl acuză că este principalul motiv pentru care președinția României a trecut fără mai realizări după scandalurile cu Bruxellesul în legătură cu preocupările de modificare a legilor penale de către PSD. 

„Ar fi putut fi o mare oportunitate de a demonstra partenerilor noștri europeni că suntem într-adevăr la aceleași standarde, dar, de asemenea, pentru a pune pe ordinea de zi unele probleme care sunt foarte importante pentru România", a declarat Victor Ponta, fostul prim-ministru, care a demisionat după protestele declanșate după un incendiu al club,  în 2015. "În schimb, am devenit jenanți și a fost o oportunitate imensă ratată".

Dragnea, în vârstă de 56 de ani, a devenit cunoscut prin politica locală, ridicându-se treptat la vârful PSD, aparent un partid de centru-stânga care se bazează pe politici sociale conservatoare. Este un adept al politicii interne și al echilibrării forțelor regionale, dar mai puțin calificat atunci când vine vorba de apariții publice sau de un joc pe terenul internațional și preferă un rol în spatele scenei. Criticii spun că scopul său de conducere este mai mult spre acumularea de putere și bogăție decât orice valoare politică. "Ideologia lui este el însuși", a spus Ponta, care a fost la un moment dat partener cu  Dragnea, dar pe urmă și-a lansat propriul partid politic.

„El este persoana care face totul, spune tuturor miniștrilor, prim-ministru [ce să facă], toate sunt în mâinile sale", a declarat Monica Macovei, un fost ministru român al justiției, care a înființat Direcția anticorupție (DNA ).

Anul trecut, insanța l-a condamnat pe Dragnea la trei ani și jumătate în închisoare pentru abuz în funcție după un proces de corupție, un verdict care este în apel în prezent. Există, de asemenea, acuzații conform cărora Dragnea, familia sa și o clică de oameni de afacerie s-au îmobigățit folosind o companie opacă numită Tel Drum, care și-a consolidat cuferele cu bani din banii UE în ultimii ani. Dragnea, care a refuzat o cerere de interviu din partea Guardian, a negat anterior acuzațiile." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel