Iată traducerea unei părți a articolului
Zeci de mii de români care trăiesc și muncesc în Europa s-au adunat în centrul Bucureștiului la începutul acestei luni pentru a protesta împotriva guvernului și a planurilor sale de a reduce eforturile anticorupție. Au fost întâmpinați cu represalii brutale ale poliției. A fost utilizat sprayul iritant și tunul de apă. Aceasta a fost ziua în care Partidul Social Democrat (PSD), aflat la guvernare, a renunțat la toate pretențiile de a sluji cetățenii țării.
Protestatarul român
Ca și alți cetățeni est-europeni, românii sunt un popor al migrației. Aproximativ 3,6 milioane trăiesc în străinătate, în comparație cu 20 de milioane din țară. Aproape un sfert din populația activă a plecat. Și în ultimii ani, deoarece mecanismele de schimbare păreau să nu reușească, românii s-au întors din ce în ce mai mult la protestele stradale pentru a denunța abuzurile și greșelile guvernelor succesive. Era normal ca diaspora să încerce să-și facă auzită vocea.
Alexandru, un manager de magazin de 27 de ani, care călătorea de la Cambridge și doreaște să rămână anonim, Anglia, descrie "oameni care cad constant la pământ și se sufocau" din cauza gazelor lacrimogene.
Tudor Barbarosie, antreprenor IT de 40 de ani, care locuiește în Kent: "Îl aveam pe fiul meu pe umeri când am mirosit un miros ciudat, cum ar fi arderea anvelopelor. Fiul meu a strigat: "Tati, îmi ard ochii!" "Si-a dus familia in siguranta si s-a intors la protest.
"Dana Hering, o asistentă de 48 de ani care trăiește în Suedia, a participat împreună cu fiul său:" Am vrut să demonstrăm în mod pașnic, împreună cu familiila și prietenii noștri. În schimb, am fost gazați și bătuți ".
"Nu pot să cred că statul român ma urăște atât de mult încât vrea să utilizeze gazul împotriva mea", spune Laura Ghibu Ventimiglia, o dentistă în vârstă de 46 de ani, care locuiește a plecat Suedia. "Mi-a fost teamă pentru viața mea".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News