În bucătărie, oalele și tigăile se ard mereu. Nu e nimic neobișnuit în asta, dar, uneori, sunt foarte greu de curățat. Da, este greu, dar nu imposibil.
Dacă cunoști metoda potrivită este chiar ușor să le cureți. După ce veți afla care este trucul nu ve mai arunca tigăile arse.
În primul rând, îndepărtează alimentele care s-au lipit de tigaie cu un burete. Apoi toarnă două pahare de lapte în tigaia arsă. Fierbe laptele 20 de minute, iar la final spală oala cu detergentul de vase.
Un alt remediu presupune folosirea unui remediu binecunoscut al bunicii, și anume bicarbonatul de sodiu. Pentru asta, umple un lighean cu apă fierbinte, adaugă bicarbonat și scufundă oalele și tigăile arse. Lasă soluția să acționeze 15 minute, apoi curăță oalele și tigăile cu un burete.
Dacă ai preparat carne și tigaia este murdara de grăsimea arsă, poți folosi zaț de cafea. Trebuie să amesteci câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte și apoi să folosești pasta obținută pentru a îndepărta grăsimea arsă.
Pe lângă degresarea vaselor, zațul de cafea este excelent pentru curățarea grătarelor și a aragazelor.
Cuptorul miroase urât și este murdar? Încearcă aceste 3 produse naturale, super eficiente
Tigăile și oalele antiaderente sunt foarte utile pentru pregătirea multor feluri de mâncare. Pentru a elimina arsurile din tigăile de acest tip, trebuie să fii atent, deoarece riști să le deteriorezi foarte ușor. Prin urmare, cel mai bine este sp previi arsurile și incrustațiile de pe o tigaie proaspăt cumpărată.
Înainte de a găti pentru prima dată, toarnă puțin ulei în tigaie. Pornește aragazul la foc mic și încălzește tigaia câteva minute. Apoi îndepărtează uleiul cu hârtie absorbantă. Acum poți prepara mâncarea preferată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News