Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) anunță că susțin propunerea privind coborârea vârstei de vot la 16 ani.
„Considerăm că aceasta reprezintă o măsură benefică, firească pentru o democrație sănătoasă, precum o indică și tendința celorlalte state europene, care va încuraja o participare mai numeroasă și mai semnificativă a tinerilor din România la luarea unor decizii atât de importante, care îi vizează în mod direct”, anunță tinerii.
54% dintre tinerii români cred că măsura scăderii vârstei de la care se poate vota va avea un impact pozitiv
În anul 2018 a fost realizată o consultare publică în România și a rezultat faptul că 54% dintre tinerii români cred că măsura scăderii vârstei de la care se poate vota va avea un impact pozitiv asupra implicării adolescenților în problemele comunității.
De asemenea, scăderea vârstei minime de vot este o prioritate pentru statele europene, precum reiese din raportul Conferinței Europene de Tineret care a avut loc anul acesta.
Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că este o prioritate reducerea la 16 ani a vârstei la care se va putea vota în România, așa cum este tendința în multe țări europene, scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News