Țineți căpșunele în apă sărată înainte de a le consuma. Un truc care te scapă de multe surprizele neplăcute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Țineți căpșunele în apă sărată înainte de a le consuma. Un truc care te scapă de multe surprizele neplăcute
Țineți căpșunele în apă sărată înainte de a le consuma. Un truc care te scapă de multe surprizele neplăcute

Primăvara și vara ne place să ne bucurăm gusturile cu o porție de căpșune proaspete, dar acum vedem fructele dulci cu totul alți ochi. Pe rețelele de socializare au apărut filmulețe în care vedem persoane care își scufundă căpșunele într-un recipient cu apă sărată. Și motivul este mai puțin apetisant decât te-ai aștepta. 

Cu toții găsim uneori o insectă în bolul nostru de fructe, dar interiorul fructelor noastre poate conține și viermi.

Într-un videoclip TikTok, o femeie demonstrează ce se întâmplă dacă ții căpșunele în apă sărată. După ce căpșunele au stat un timp în apă, viermi mici  vor ieși din fructe. În mod normal, i-ai consuma fără să știi.

Îngroapă un ou într-un ghiveci cu pământ și vei rămâne uimit de rezultat: un truc grozav, care merită încercat!

 

Multe persoane clătesc fructele sub un jet de apă înainte de a le mânca. Dar pentru a vă asigura că aceste căpșune sunt curate pe interior, este nevoie de puțin mai mult efort. Pentru a elimina viermii și alte insecte din fructe, ar trebui să umpleți un vas cu apă și să adăugați sare.

Ce poate să facă o lingură de zaț de cafea și un ou este fantastic. Gata cu banii aruncați pe fereastră! Truc cu rezultate în doar câteva minute

Odată ce sarea s-a dizolvat, puteți apoi scufunda căpșunele în apă. Lăsați-le așa până la o jumătate de oră. Viermii și alte insecte mici vor ieși din căpșune în baia de sare.

De altfel, există numeroase videoclipuri  pe rețelele sociale cu oameni care încearcă  acest experiment. Rezultatul este adesea același: dacă preferați să nu mâncați viermii din căpșune, puneți-le mai întâi într-o baie de saramură. Mulți oameni au descoperit deja că vietăți destul de neplăcute trăiesc în căpșune.

Alimentele NATURALE care îți detoxifică plămânii de tutun. Fumătorii ar trebui să le consume zilnic

 

Căpşunele, zeci de proprietăţi și beneficii  

 

Având efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, remineralizant, alcalinizant al sângelui şi de reducere a colesterolului, căpşunul este una dintre plantele cele mai cultivate şi folosite în scop terapeutic.

În scop terapeutic sunt folosite atât frunzele, cât şi rizomul şi fructele căpşunului. Planta şi fructele sunt bogate în vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic şi pantotenic, proteine, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine şi zaharuri.

Nu mai arunca portocala stricată. Nici nu știai ce rezultat surprinzător are. Trucurile de care ai nevoie la curățarea locuinței

Astfel, căpşunele sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, gutei, constipaţiei, hipertensiunii arteriale, tulburărilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, acneei, obezităţii şi a multor altor afecţiuni. Citeşte aici mai multe informaţii despre beneficiile căpşunelor pentru sănătate.

 

O cană de căpşune are doar 55 de calorii

 

• 8 căpşune de mărime medie asigură 140% din necesarul de vitamina C zilnic recomandat şi 20% din acidul folic recomandat femeilor gravide. 
• O cană de căpşune are doar 55 de calorii.
• Căpşunele conţin un nivel foarte crescut de nitraţi, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi a oxigenului prin muşchi. Astfel, acestea pot fi consumate înaintea antrenamentelor pentru o mai bună anduranţă şi pentru o ardere accelerată a caloriilor.

 

Cu două ingrediente banale din bucătărie vei avea o podea perfectă. Încearcă aceste trucuri


• Amestecate cu mierea, căpşunele pot fi folosite pentru tratarea arsurilor şi a inflamaţiilor.
• Căpşunele sunt extrem de eficiente şi în tratarea tenului gras, cu tendinţă acneică, pori dilataţi şi puncte negre, fiind recomandate măştile realizate din fructele proaspete, eventual amestecate cu zeama de lămâie şi iaurt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel