Cheia aromei și consistenței tiramisului este că este o prăjitură care conține un ingredient solid umezit cu cafea. Peste aceasta se pune o cremă. Acesta ar fi minimul necesar pentru a vorbi despre un tiramisu. Acum, varianta argentiniană a acestuia este binecunoscută tuturor: are vanilie și uneori chiar dulce de leche.
Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente. Un desert rupt din Rai
Tiramisu argentinian - Ingrediente
Rețeta pe care ți-o aducem este cea a tiramisului argentinian și vei avea nevoie de aceste ingrediente:
- 2 pachete de pișcoturi
- 1 cană de cafea
- 500 mililitri cremă de lapte
- un strop de esență de vanilie
- 500 de grame de dulce de leche
- 300 de grame de smântână/cremă de brânză
- 300 de grame de mascarpone
- 100 de grame de zahăr.
Tiramisu argentinian - Mod de preparare
Amestecă cei 500 de mililitri de cremă de lapte cu zahărul și bate-le pe jumătate. Odată obținut amestecul bătut de la pasul anterior, este momentul sa adăugăm brânza. Adăugăm smântâna/crema de brânză și mascarpone, având grijă ca acestea să fie la temperatura camerei ca să nu se taie crema.
Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute
Pregătiți o ceașcă de cafea tare și răciți-o.
Vine montajul prăjiturii. În tavă se pune o bază de pișcoturi înmuiată în cafea și se adaugă deasupra dulce de leche și smântâna/crema de brânză amestecată cu mascarpone, crema de lapte și zahărul pe care am pregătit-o anterior. Repetă acest pas, adică să aibă mai multe straturi, pentru ca tiramisu să fie înalt.
Lăsați cel puțin o oră la frigider și stropiți cu pudră de cacao înainte de servire.
Prăjitura asta n-o schimbi pe nimic! Le întrece pe toate! Poftă bună!
Clătite tiramisu, rețeta care face senzație. Va cuceri orice mofturos!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News