Pentru această rețetă de tiramisu cozonac ai nevoie de doar 4 ingrediente, pe lângă feliile de cozonac. Simplu, rapid, economic și gustos.
Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant
Ingrediente:
8 felii de cozonac
700 g mascarpone
3 ouă
150 g zahăr
O cană de cafea tare
1 lingură pudră de cacao.
Vezi și: Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face
Tiramisu cozonac, rețeta pas cu pas
Separa albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu zahărul până când se topește zaharul și devine o cremă omogenă, tare. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.
Gălbenușurile se amestecă acum cu cremă de mascarpone și albușurile bătute până când se omogenizează crema.
Feliile de cozonac, care țin locul pișcoturilor, se însiropează în cafea. Se așează într-o tavă sau într-o matriță de tort.
Peste primul strat de cozonac se adaugă jumătate din crema de mascarpone.
Se continuă cu al doilea strat de felii de cozonac îmbibat în cafea, peste care se pune al doilea strat de cremă.
La final se pudrează cu cacao. Puteți pune deasupra si nuci caramelizate sau pudră de alune.
Dacă și-a plăcut rețeta de Tiramisu cozonac, s-ar putea să îți placă și ideea de Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News