Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit
Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit

Cozonacul, preparatul tradițional românesc nelipsit de pe mesele de sărbătoare. Și totuși, ce facem când este prea mult? Pentru a nu arunca acest deliciu autentic, iată cum poți transforma feliile delicioase rămase de la masa de Paște într-un desert genial: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială.

Pentru această rețetă de tiramisu cozonac ai nevoie de doar 4 ingrediente, pe lângă feliile de cozonac. Simplu, rapid, economic și gustos.

Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant

Ingrediente:

8 felii de cozonac

700 g mascarpone

3 ouă

150 g zahăr

O cană de cafea tare

1 lingură pudră de cacao.

Vezi și: Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face

Tiramisu cozonac, rețeta pas cu pas

 

Separa albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu zahărul până când se topește zaharul și devine o cremă omogenă, tare. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.

Gălbenușurile se amestecă acum cu cremă de mascarpone și albușurile bătute până când se omogenizează crema.

Feliile de cozonac, care țin locul pișcoturilor, se însiropează în cafea. Se așează într-o tavă sau într-o matriță de tort. 

Peste primul strat de cozonac se adaugă jumătate din crema de mascarpone.

Se continuă cu al doilea strat de felii de cozonac îmbibat în cafea, peste care se pune al doilea strat de cremă.

La final se pudrează cu cacao. Puteți pune deasupra si nuci caramelizate sau pudră de alune.

Dacă și-a plăcut rețeta de Tiramisu cozonac, s-ar putea să îți placă și ideea de Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel