Tiramisu cu cremă de fistic: încearcă și tu cel mai delicios desert

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Tiramisu cu cremă de fistic este o reinterpretare inovatoare a clasicului desert italian, aducând un twist aromatic și bogat în texturi. Combinând aroma intensă a cafelei cu gustul delicat al fisticului, acest desert aduce în farfurie o explozie de gusturi care va încânta orice iubitor de dulciuri rafinate.

În lumea culinară plină de tradiții și inovații, Tiramisu cu Cremă de Fistic se impune ca o creație de excepție, aducând o notă rafinată și inedită în universul deserturilor italiene.

Această reinterpretare modernă a clasicului tiramisu îmbină cu măiestrie aroma bogată a cafelei cu gustul subtil al fisticului, oferind o experiență gastronomică memorabilă. 

 

Tiramisu cu cremă de fistic - Ingrediente

 

- 6 gălbenușuri de ou

- 150 g zahăr

- 250 g mascarpone

- 300 ml frișcă lichidă

- o linguriță extract de vanilie

- 200 ml cafea espresso răcită

- 50 ml lichior de cafea (opțional)

- 200 g biscuiți savoiardi (ladyfingers)

- 100 g fistic măcinat fin pentru cremă + extra pentru decor

- Cacao pentru pudrare

 

Tiramisu cu cremă de fistic - Metodă de preparare

 

Prepararea Cremei:

Într-un bol mare, mixați gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă și deschisă la culoare.Adăugați mascarponele și amestecați până când compoziția devine omogenă.Într-un alt bol, bateți frișca lichidă până când formează vârfuri moi.Adăugați treptat frișca în amestecul de mascarpone, realizând mișcări ușoare de jos în sus pentru a menține textura aerată a cremei.Incorporați extractul de vanilie și fisticul măcinat fin, asigurându-vă că toate ingredientele sunt bine integrate. Puteți ajusta cantitatea de fistic în funcție de preferințele personale.

Stratificarea Tiramisu-ului:

Într-un vas potrivit, amestecați cafeaua espresso cu lichiorul de cafea (dacă utilizați).Înmuiati rapid biscuiții savoiardi în amestecul de cafea și aranjați-i într-un singur strat pe fundul vasului.Acoperiți stratul de biscuiți cu jumătate din cantitatea de cremă de fistic pregătită anterior.Adăugați un al doilea strat de biscuiți înmuiati în cafea, apoi acoperiți cu restul cremei de fistic.Nivelați suprafața cu o spatulă pentru a obține un aspect uniform.

Finisarea și Decorarea:

Pulverizați generos cu cacao pudră suprafața tiramisu-ului pentru a adăuga un element de amărui care completează dulceața cremei.Presărați fistic măcinat fin peste cacao pentru un plus de crocant și arome bogate.Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați tiramisu-ul să se odihnească în frigider pentru cel puțin 4 ore sau, ideal, peste noapte, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Tiramisu cu cremă de fistic este gata să fie savurat. Servește-l în porții generoase și bucură-te de gustul rafinat și reconfortant al acestui desert inedit, perfect pentru a impresiona la orice ocazie specială sau pentru a-ți răsfăța simțurile într-o zi obișnuită. Buon appetito!

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                         

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                          

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                          

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel