Tiramisu cu fistic. Un desert proaspăt, de vară, care are doar 200 de calorii. Este demențial de delicios

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tiramisu cu fistic. Un desert proaspăt, de vară, care are doar 200 de calorii. Este demențial de delicios
Tiramisu cu fistic. Un desert proaspăt, de vară, care are doar 200 de calorii. Este demențial de delicios

Astăzi vă oferim un desert mult iubit în tradiția italiană, dar nu în versiunea clasică, ci într-o o versiune ușoară, cu o aromă de fistic. Este un desert proaspăt, de vară, care poate fi dat și celor care sunt la dietă, deoarece o felie are doar 200 Kcal. Odată ce l-ai încercat, nu poți să nu-l oferi și prietenilor.

Tiramisu ușor cu fistic. Ingrediente pentru 3 porții:

- 300 gr de ricotta ușoară,
- 150 gr de iaurt grecesc alb,
- 6  pișcoturi, 
- 50 ml lapte de migdale,
- îndulcitor lichid,
- 5-10 gr de fistic tocat,
- 1 fiolă de esență de fistic

   

 

Tiramisu ușor cu fistic. Mod de preparare

 

Mai întâi, luați un castron, puneți în el ricotta și iaurtul grecesc alb și amestecați-le cu ajutorul unui mixer electric. În acest moment, adăugați câteva picături de îndulcitor lichid. Cu toate acestea, vă sfătuim să gustați, deoarece preparatul trebuie să fie  dulce după gustul dumneavoastră.

 

Încercați și: Tort Sirtaki cu crema de iaurt grecesc. Un desert super rapid, cu doar 150 de calorii pe porție

 

Când ați omogenizat bine iaurtul și ricotta cu îndulcitorul, adăugați esența de fistic și mixați din nou amestecul, cu ajutorul mixerului electric. În acest moment veți simți mirosul plăcut de fistic, pe care îl emană amestecul proaspăt preparat.

 

Ar putea să vă placă și: Tiramisu ușor, excelent pentru zilele toride de vară. O porție are doar 120 de calorii 

 

Acum luați câteva cupe pentru desert. Într-un castron turnați laptele de migdale în care veți înmuia pișcoturile. Așezați într-o cupă pentru desert o lingură din crema de ricotta, apoi două pișcoturi, înmuiate în laptele de migdale. La final mai puneți o lingură generase din crema de ricotta. Decorați deasupra cu fistic tocat și prima cupă este gata. 

CITEȘTE ȘI:  Tiramisu din clătite. Desertul perfect pentru zilele de vara. O rețetă originală, care merită încercată

 

Continuați așa cu toate cupele pentru desert, până terminași crema de ricotta și pișcoturile. Înainte de servire, puneți cupele cu tiramisu la frigider cel puțin câteva ore. Dacă aveți oaspeți, surprindeți-i la sfârșitul cinei cu acest desert ușor și special. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel