Tiramisu de mandarine la pahar, un desert perfect pentru noaptea de Revelion. Se face ușor și iese un deliciu

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tiramisu de mandarine la pahar, un desert perfect pentru noaptea de Revelion
Tiramisu de mandarine la pahar, un desert perfect pentru noaptea de Revelion

Dacă ești pe ultima sută de metri cu pregătirile de Revelion și nu știi ce să faci dulce, această rețeță originală de tiramisu ar putea fi salvarea ta.

Rețeta de tiramisu de astăzi este una mai "ciudată". Alcătuit din straturi de pișcoturi înmuiate în lapte și cacao, alternate cu o cremă parfumată de mandarine moi, este un desert perfect pentru noaptea de Revelion. Se servește în cupe, pe care le presărăm cu migdale tăiate mărunt.

Tiramisu de mandarine la pahar este, de asemenea, un desert festiv care poate încheia o masă elegantă și a cărui cremă poate fi folosită și pentru a umple pandoro sau panettone.

Ingrediente (pentru 6-8 persoane)

 

- 4 gălbenușuri

- zahăr 110 g + 50 g

- coaja rasă de la 2 mandarine bio

- 50 g făină

- 600 ml lapte

- 100 ml de suc de mandarine proaspăt, filtrat

- 400 ml smântână

- 5 g cacao amară pudră

- migdale tăiate mărunt

- bucați de mandarine, după gust

- pișcoturi sau biscuiți Pavesini

Vezi și: Peștele, nelipsit de pe masa de Revelion: O rețetă senzațională care te va cuceri de Anul Nou. Întâmpină 2023 cu o mâncare de top

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti cel mai bun tiramisu de mandarine, mai întâi se combină la rece cele 4 gălbenușuri de ou cu 110 g de zahăr într-o cratiță mică și se bat bine cu un tel de mână.

Adăugați făina cernută și sucul de mandarine, puțin câte puțin, continuând să amestecați.

La final se adaugă 300 ml de lapte și coaja rasă de mandarine.

Acum trecem la partea care se face pe aragaz: aducem crema noastră la fierbere, apoi o fierbem timp de 3-4 minute, amestecând energic pentru a nu se lipi de fund.

Când s-a îngroșat o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească complet.

Separat, se bate frișca rece cu 50 g de zahăr până se întărește. Adăugați frișca la crema răcită și amestecați totul.

Cum pregătim siropul

 

Acum este momentul să pregătim siropul pentru pișcoturi. Într-un bol se combină 300 ml de lapte cu pudra de cacao amară și se amestecă bine. Acum este momentul să compunem tiramisu-ul nostru, alternând un strat de cremă cu un strat de pișcoturi înmuiați în lapte și cacao.

Continuăm să compunem straturile până la marginea paharului.

Finalizăm tiramisu-ul decorându-l cu migdale feliate și bucăți de mandarine. 

Sfaturi și variante

 

Aceeași cremă de mandarine care se folosește la această variantă de tiramisu poate fi folosită pentru a umple celebrul pandoro în timpul sărbătorilor de Iarnă: succesul este garantat.

Vezi și: Salată din piept de pui, ciuperci și un ingredient surpriză: o rețetă simplă, dar fabulos de bună pentru Crăciun

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel