Pentru a încheia așa cum trebuie o masă, fie când aveți musafiri sau doar când cinați în familie, trebuie să aduceți la masă acest tiramisu cu biscuiți și cremă de ricotta, o variantă a desertului clasic care vă va lăsa fără suflare. De asemenea, este extrem de ușor, astfel încât chiar și cei care țin dietă pot să guste fără remușcări.
Și, în cele din urmă, vă puteți permite să vă lăsați pradă unei mici lăcomii fără să vă simțiți vinovați. Dar hai să vedem cum se prepară acest tiramisu!
Rețeta de Tiramisu fără mascarpone
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 8-10 minute
Timp de repaus în frigider: 3 ore
Timp total: 3 ore și 25 de minute
Porții: 5
Calorii: 100 per felie
Ingrediente
30 g de făină pentru prăjituri
15 g de îndulcitor stevia (sau 30 g de zahăr normal)
1 albuș de ou
1 gălbenuș
Suficient zahăr pudră
Pentru cremă
250 g ricotta ușoară
200 g iaurt alb cu conținut scăzut de grăsime
20 g de îndulcitor stevia (sau alternativ 40 g de zahăr normal)
1 linguriță de extract de vanilie
Pentru siropul de cafea
cafea
7 g de îndulcitor stevia (sau 15 g de zahăr normal)
Pregătire Tiramisu fără mascarpone
Cum se prepară blatul de biscuiți
Pentru început, separați gălbenușul de albușul de ou, apoi bateți-l pe acesta din urmă până când devine tare, folosind un tel electric.
Acum adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul) în trei etape, având grijă să amestecați cu telul între fiecare adăugare.
Acum adăugați gălbenușul de ou la albușuri, amestecați cu o spatulă, cerneți făina, amestecați și transferați-o într-o pungă de patiserie.
Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt și, cu ajutorul pungii de patiserie, se modelează biscuiții în formă de bețișoare și se pudrează cu zahăr pudră.
După ce ați făcut acest lucru, coaceți-le timp de 8-10 minute la o temperatură de 180°C, după care trebuie să se răcească complet pe un grătar de sârmă.
Cum se prepară siropul
Se toarnă cafeaua fierbinte într-un bol mic, se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul), se amestecă și se lasă să se răcească.
Cum se prepară crema
Puneți ricotta și iaurtul într-un bol, înmuiați-le împreună cu o spatulă, adăugați îndulcitorul și vanilia, apoi amestecați.
Cum se compune tiramisu
Se umezește ușor fundul unor biscuiți în cafea, se așază într-o tavă de cuptor, se acoperă cu crema, se face un alt strat de biscuiți, se închide cu cremă, se nivelează și se dă la frigider pentru 3 ore.
Când tiramisu este gata se presară cu cacao amară, apoi se servește.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, sigur vei aprecia și rețeta de Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute.
Vezi și: Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar"
Tiramisu leneș este o variantă extrem de simplă a celebrului desert italian. Te vei îndrăgosti pe loc de acest preparat, pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Tiramisu leneș este o variantă foarte simplă a tiramisu-ului clasic. E gata în doar 10 minute, iar rezultatul va fi, cu siguranță, dragoste la prima degustare.
Ingrediente
- biscuiți sau pișcoturi savoiardi
- 200 g de brânză mascarpone
- 200 ml de smântână proaspătă (sau smântână neîndulcită pentru deserturi)
- opțional poți pune fructe, cum ar fi mure sau cireșe congelate
- zahăr pudră, după gust
- cafea rece neîndulcită
- cacao pentru a decora la final
Vedeți mai departe cum se prepară acest desert delicios AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News