Știm cu toții rețeta tradițională de tiramisu și toată lumea are propria rețetă unică. Unii adaugă căpșune, unii - mango, iar alții folosesc ciocolată albă. Un ingredient important pe care mulți îl evită este vinul marsala, prezent în rețeta tradițională. Acest lichior se adăugă la crema de mascarpone pentru a elimina orice aromă de ouă și pentru a face desertul și mai delicios. Mulți evită băuturile alcoolice, în special, pentru că și copii servesc din acest desert minunat.
Astăzi vrem să vorbim despre un tiramisu special care ascunde o aromă foarte gustoasă. Pentru această rețetă avem nevoie de crema de whisky, care este dulce și gustoasă. Aceasta cremă de whisky trebuie adăugată la crema de mascarpone, mai ales că aroma sa cremoasă se potrivește perfect cu crema și dă o notă specială.
Ingrediente:
300 g de pișcoturi;
300 ml crema de whisky,
500 g mascarpone;
100 g smântână lichidă;
3 gălbenușuri;
¼ litru de cafea;
100 g zahăr;
1 mango copt;
suc de lămâie.
Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit
Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze. Cum se face
Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone, smântână lichidă și crema de whisky, continuând să mixăm.
Puteți încerca și: Tort din ciocolată neagră și cafea. Desertul perfect cu care nu vei da greș niciodată
Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm.
Acum putem începe să înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.
Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun
La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News