Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert la pahar. E gata în doar 10 minute
Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert la pahar. E gata în doar 10 minute

Tiramisu leneș este o variantă extrem de simplă a celebrului desert italian. Te vei îndrăgosti pe loc de acest preparat, pe cât de simplu, pe atât de gustos. 

Tiramisu leneș este o variantă foarte simplă a tiramisu-ului clasic. E gata în doar 10 minute, iar rezultatul va fi, cu siguranță, dragoste la prima degustare. 

Ingrediente

 

- biscuiți sau pișcoturi savoiardi

- 200 g de brânză mascarpone

- 200 ml de smântână proaspătă (sau smântână neîndulcită pentru deserturi)

- opțional poți pune fructe, cum ar fi mure sau cireșe congelate

- zahăr pudră, după gust

- cafea rece neîndulcită

- cacao pentru a decora la final

Mod de preparare

 

Pentru a obține cel mai bun Tiramisu leneș, începem prin a fărâmița biscuiții. Putem folosi un blender sau pur și simpu să-i punem într-o pungă și să-i batem cu un făcăleț/sucitor. Atenție aceștia nu trebuie fărâmițați complet, ci doar trebuie să avem bucăți mici.

Batem smântâna pentru frișcă cu puțin zahăr pudră folosind mixerul electric. Într-un castron separat, amestecăm crema mascarpone pentru a o înmuia. Apoi încorporăm frișca, amestecând cu o spatulă ușor, de jos în sus. 

Dacă aveți fructe congelate și doriți să le adăugați, acestea trebuie dezghețate înainte. Le punem într-o pungă la temperatura camerei timp de câteva ore, sau le putem pune în frigider cu o seară înainte.

Acum a venit momentul să asamblăm. Luăm paharele sau recipientele pe care ne-am decis să le folosim și punem ingredientele în următoarea ordine: biscuiții fărâmițați, câteva linguri de cafea neîndulcită, cremă, fructe. La final, decorăm desertul cu pudră de cacao sau cu ciocolată rasă.

Pentru a obține maximum de arome, înainte de a fi servit acest Tiramisu leneș se acoperă cu folie alimentară și se lasă să stea o oră la frigider.

Poftă bună!

Citește și: Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente. Un desert rupt din Rai

Originea prăjiturii Tiramisu

 

Mai multe regiuni ale Italiei își dispută originea acestor prăjituri: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana.

Conform uneia dintre versiuni, Tiramisu ar fi purtat în trecut denumirea de "bagatelă toscană" și ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.

O altă versiune susține că prăjitura a fost inventată în localitatea Treviso, iar alta că ar fi originară din Veneția, unde curtezanele doreau să fie cât mai energizate pentru următoarea întâlnire amoroasă. Originea prăjiturii tiramisu mai este atribuită unui patiser din Torino care ar fi creat un desert special pentru primul ministru Cavour.

Oricare ar fi rețeta originală 100% italiană de Tiramisu, cu toții putem cădea de acord asupra unui fapt simplu: e pur și simplu delicioasă!

----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt    

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g    

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G    

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel