Toarnă sare peste cărbunii încinși: Secretele unui grătar excelent, aflate de la cei mai experimentați "grătaragii"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Toarnă sare peste cărbunii încinși: Secretele unui grătar excelent, aflate de la cei mai experimentați „grataragii“
Toarnă sare peste cărbunii încinși: Secretele unui grătar excelent, aflate de la cei mai experimentați „grataragii“

A venit căldura, iarba este mai verde și mai proaspătă ca niciodată, semn că am intrat în sezonul grătarelor. Dar de multe ori, o ieșire la grătar poate fi umbrită de eșecul unui preparat gătit necorespunzător. Iată câteva dintre secretele unui grătar excelent, aflate de la cei mai experimentați "grătaragii“. De pildă de ce este bine să torni sare peste cărbunii încinși. 

Dacă întrebați pe cineva care este secretul unui grătar excelent, veți auzi răspunsul - marinada potrivită. Urmează cel puțin cinci rețete pentru prepararea marinadei, dar în ceea ce privește procesul în sine, trebuie să fiți pregătiți pentru o mulțime de lacune.

Iată un secret care nu va lăsa grătarul să se strice în cel mai crucial moment.

Acest secret se află în sare.

Toarnă sare peste cărbunii încinși: Secretele unui grătar excelent

 

După cum știți, carnea, chiar dacă a fost marinată de trei ori conform rețetei potrivite, se poate strica pe grătar în câteva minute.

Atunci când carnea de pe frigărui este deja prăjită pe cărbuni, este foarte important să se mențină o căldură constantă, fără a se arde în mod deschis.

Acest lucru este dificil de realizat, deoarece grăsimea se scurge în mod constant pe cărbuni. Trebuie să stropiți cu apă, vin și alte cocktailuri, ceea ce nu îmbunătățește gustul grătarului, ba chiar diminuează puterea calorică a cărbunilor, scîzând intensitatea.

Pentru a rezolva această problemă, aprovizionați-vă cu un pachet de sare de masă. Cel mai bine este cea grunjoasă. Când cărbunii au ajuns la temperatura dorită, presărați sare peste cărbuni, înainte de a aranja frigăruile cu carne.

În funcție de mărimea grătarului cu cărbuni, cantitatea variază, dar în medie veți avea nevoie de 100-200 de grame de sare, distribuite uniform pe tot grătarul.

La început, sarea va începe să se încălzească și să "tragă", iar odată ce acest lucru se face, carnea poate fi așezată.

Odată încălzită, sarea va ajuta la menținerea temperaturii, va împiedica arderea grăsimii, va reduce cantitatea de cenușă care zboară, dar, cel mai important, carnea nu se va arde.

Cum să prepari peşte pe grătar perfect, fără să se lipească

 

Dacă vrei să pregătești un pește perfect la grătar și să previi ca acesta să se lipească sau să se rupă, trebuie să știi câteva trucuri simple, care te vor ajuta să ai o cină perfectă. 

1. Încinge foarte bine grătarul 

Deși la început poate părea că are efectul opus, fierul foarte fierbinte ajută ca peștele să absoarbă mult mai puțin ulei și să se etanșeze aproape imediat. În rezultat veți obține un pește bine gătit, cu care îi veți cuceri pe toți membrii familiei.

Pentru a acest lucru, trebuie doar să vă asigurați că grătarul are o temperatură bună înainte de a pune peștele. La fel verificați ca grătarul să nu aibă urme de ulei ars sau exces de ulei sau grăsime, întrucât ar putea intra în interiorul peștelui să-l umezească excesiv, făcându-l să se rupă.

2. Adăugați puțină făină sau sare pe grătar

Ambele ingrediente sunt excelente pentru a preveni lipirea peștelui la grătar. În plus, adaugă peștelui o notă unică și delicioasă. 

Adaugă pe grătar o cantitate generoasă, dar nu excesivă, de sare grunjoasă, înainte de a pune peștele pe grătar. Acest lucru creează un fel de peliculă de protecție în jurul cărnii peștelui, împiedică lipirea acesteia.

Pe de altă parte, făina este responsabilă pentru reducerea absorbției uleiului de pește în cazul gătirii acestuia pe grătarul uns. În plus, făina îi oferă o notă crocantă. Trebuie doar să usuci foarte bine bucata de pește și să o treci prin făină scuturând excesul înainte de a o pune pe grătar. Deși nu este necesar să folosești ou sau pesmet, poți trece peștele print-un ou bătut, prin făină sau pesmet, pentru un rezultat mai crocant.

3. Uscați foarte bine peștele

După cum am spus, umiditatea este inamicul peștelui, cel puțin atunci când vine vorba de grătar. Din acest motiv, este esențial să-l uscați foarte bine înainte de a-l găti.

În cazul în care peștele este înghețat, trebuie să-l dezgheți complet înainte de a-l găti și, chiar înainte de a-l pune pe foc, să absorbi excesul de lichid cu ajutorul unui șervețel de bucătărie.

Dacă, în schimb, peștele este proaspăt, trebuie doar să usuci bucata înainte de a o pune pe grătar cu un prosop de bucătărie.  În orice caz, important este că nu mai rămână apă pentru ca peștele să nu se lipească de metal.

Pentru a prelungi durata de viață utilă a grătarului de ceramică, evitați să folosiți ustensile metalice pe suprafața acestuia, altfel se va zgâria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel