Toate porturile din România au fost închise din cauza condițiilor meteo

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Toate porturile din România au fost închise din cauza condițiilor meteo
Toate porturile din România au fost închise din cauza condițiilor meteo

Toate porturile de la Marea Neagră au fost închise, sâmbătă dimineața, din cauza condițiilor meteo severe, a anunțat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. 

Închiderea porturilor maritime și fluviale vine în contextul unei avertizări meteorologice de Cod galben pentru vânt și ceață în mai multe regiuni ale țării.

 

Restricții în porturi din cauza vremii nefavorabile

 

Conform informațiilor transmise de Centrul Infotrafic, manevrele navelor de transport maritim și fluvial au fost suspendate în toate porturile românești de la Marea Neagră. Decizia a fost luată pentru siguranța operațiunilor și a echipajelor, în contextul rafalelor de vânt care au afectat zona de litoral și Delta Dunării.

„Din cauza vântului puternic, toate porturile au suspendat manevrele navelor pentru transportul maritim și fluvial,” a precizat Centrul Infotrafic, conform Antena 3 CNN.

Această măsură afectează activitatea economică și comercială din porturile Constanța, Mangalia, Midia și alte puncte importante de transport maritim și fluvial, având implicații pentru companiile de transport și importatorii de mărfuri. Traficul portuar este astfel blocat până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

 

Cod galben de ceață și vânt în Banat și Dobrogea

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă mai multe avertizări de Cod galben pentru ceață densă și vânt intens, valabile în special pentru județele din Banat și Dobrogea. În Banat, ceața reduce vizibilitatea la sub 200 de metri, iar în unele zone chiar sub 50 de metri. Localitățile afectate din județul Timiș includ Timișoara, Săcălaz, Ghiroda, Moșnița Nouă, iar în județul Caraș-Severin, fenomenul persistă în apropierea localității Măureni.

În Dobrogea, în special în județele Constanța și Tulcea, rafalele de vânt ating viteze de 50-60 km/h, afectând atât zona de litoral cât și Delta Dunării. Printre localitățile vizate se numără Constanța, Mangalia, Eforie, Sulina și Sfântu Gheorghe.

 

Avertizări pentru fenomene periculoase imediate

 

Avertizările emise de ANM, denumite nowcasting, sunt destinate semnalării unor fenomene periculoase imediate și au o valabilitate de maximum șase ore. Astfel, autoritățile monitorizează situația în timp real, urmând să actualizeze avertizările și măsurile preventive dacă vremea continuă să se deterioreze. Recomandările pentru populație sunt de a evita deplasările în zonele afectate de ceață și de a se informa constant din surse oficiale.

Decizia de suspendare a activităților în porturi și de a emite alerte meteo pentru regiuni întinse din Dobrogea și Banat reflectă preocuparea autorităților pentru siguranța populației și a infrastructurii de transport în fața condițiilor meteo extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel