Toate zborurile de pe Aeroportul din Bruxelles vor fi anulate pe 1 octombrie

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Aeroportul din Bruxelles a anunțat anularea tuturor zborurilor de pasageri cu plecare programate pentru marțea viitoare, 1 octombrie, din cauza unui protest organizat de sindicate, măsură care ar putea afecta aproximativ 50.000 de pasageri.

Aeroportul din Bruxelles a anunțat că marțea viitoare, 1 octombrie, nu vor exista zboruri cu plecare din cauza unui protest organizat de sindicate. Operatorul aeroportuar a transmis vineri seară într-un comunicat de presă: „Pentru a asigura siguranța pasagerilor și a personalului, companiile aeriene, în consultare cu Aeroportul din Bruxelles, au decis să nu opereze niciun zbor de pasageri care pleacă pe 1 octombrie.” Aceasta înseamnă că pasagerii vor fi informați direct de companiile aeriene despre anularea zborurilor lor. 

Toate zborurile de pe Aeroportul Bruxelles-Zaventem vor fi anulate pe 1 octombrie 2024. Ce trebuie să știe pasagerii

 

De asemenea, aeroportul a subliniat că zborurile de sosire vor fi probabil afectate, putând influența aproximativ 50.000 de pasageri. Sindicatele au planificat o demonstrație în districtul european Bruxelles, la care se preconizează o participare semnificativă a lucrătorilor unui furnizor extern de servicii de securitate. Conform Brussels Airport, manifestația este organizată de federațiile sindicale europene UNI Europa și Effat, în colaborare cu sindicatele belgiene, pentru a solicita „respect, condiții decente de muncă și salarii echitabile pentru personalul din ospitalitate, curățenia și personalul de securitate.” 

Sindicatele cer, de asemenea, ajustarea normelor privind achizițiile publice pentru a include criterii sociale și pentru a limita subcontractarea. Aeroportul din Bruxelles a avertizat: „Le rugăm pasagerilor să nu călătorească la aeroport pe 1 octombrie.” În plus, deși zborurile de pasageri pot continua, se anticipează posibile anulări. Operatorul aeroportului a adăugat: „Îi sfătuim pe toți pasagerii care sunt programați să sosească pe aeroportul din Bruxelles pe 1 octombrie să verifice starea zborului lor cu compania aeriană sau pe site-ul nostru.” Impactul asupra zborurilor de marfă este de așteptat să fie minim.

Ce facem dacă ni s-a anulat zborul din cauza unui protest? Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să iei legătura cu compania aeriană. De obicei, vei primi o notificare prin email sau aplicația companiei care îți va oferi detalii despre anulare și opțiunile disponibile, cum ar fi reprogramarea zborului sau rambursarea costurilor. În cazul în care nu primești aceste informații, este recomandat să contactezi direct serviciul de relații cu clienții pentru a afla care sunt următorii pași.

În funcție de urgența călătoriei, ar putea fi util să explorezi alternative de transport. Verifică dacă există alte zboruri disponibile, fie de la aceeași companie, fie de la alți operatori, sau chiar dacă ai posibilitatea de a pleca de pe un aeroport din apropiere. Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu este fezabilă, ai putea lua în considerare și mijloace alternative de transport, cum ar fi trenul sau autocarul.

Este important să te informezi cu privire la drepturile tale de pasager. În cazul anulării zborurilor din Uniunea Europeană, legislația îți oferă anumite drepturi, cum ar fi compensații financiare sau asistență din partea companiei aeriene. În funcție de circumstanțe, poți beneficia de rambursarea costurilor, cazare, mese sau transferuri, dacă situația impune o întârziere mai mare.

Nu uita să păstrezi toate chitanțele și dovezile pentru cheltuielile suplimentare pe care le-ai avut din cauza anulării zborului. Aceste documente ar putea fi necesare pentru a solicita compensații sau rambursări ulterioare. Rămâi flexibil și menține o comunicare constantă cu compania aeriană pentru a găsi cea mai bună soluție în această situație.

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel