Toate zborurile de plecare de pe Aeroportul Bruxelles-Charleroi au fost anulate. MAE a emis o atenționare de călătorie

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Aeroportul Charleroi din Bruxelles (Foto: Meta)
Aeroportul Charleroi din Bruxelles (Foto: Meta)

Greva personalului de securitate anulează toate zborurile de plecare de pe Aeroportul Charleroi din Belgia.

Toate zborurile de plecare de pe Aeroportul Charleroi din Belgia, un nod central pentru operatorul aerian low cost Ryanair, au fost anulate marți din cauza unei greve a personalului de securitate. Anunțul a fost făcut de către administrația aeroportului, conform Reuters. 

Greva vine pe fondul unor discuții îndelungate între sindicate și administrație, care durează de luni de zile, legate de îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților din sectorul de securitate. Negocierile nu au ajuns la un acord, determinând personalul să recurgă la această formă de protest.

„Toate sosirile la aeroportul Charleroi vor fi menținute”, au precizat reprezentanții aeroportului, subliniind că operațiunile de primire a aeronavelor nu sunt afectate. Cu toate acestea, din cauza absenței personalului de securitate, plecările au fost suspendate, siguranța neputând fi garantată în lipsa acestora.

Administrația aeroportului a menționat că anularea zborurilor a fost inevitabilă din cauza „lipsei ulterioare de personal pentru a asigura operațiunile de securitate”, subliniind importanța siguranței pasagerilor și a echipajelor în decizia luată. 

Atenționare de călătorie emisă de MAE

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Belgia că din cauza unei acțiuni de protest a sectorului de securitate şi a lipsei de personal pentru asigurarea operațiunilor de securitate programată marți, 22 octombrie 2024, operațiunile de decolare vor fi anulate pe tot parcursul zilei pe aeroportul Bruxelles-Charleroi. 

Călătorii ale căror zboruri erau programate în această dată vor contacta compania lor aeriană pentru a face o nouă rezervare sau pentru a solicita rambursarea.

Zborurile pasagerilor care sosesc pe aeroportul Bruxelles-Charleroi vor fi operate. Pasagerii care urmează să sosească pe Aeroportul Bruxelles-Charleroi la 22 octombrie sunt sfătuiți să verifice starea zborului lor la compania aeriană sau pe site-ul aeroportului.

Aeroportul Bruxelles-Charleroi Sud își cere scuze pasagerilor afectați și va face tot posibilul pentru a relua operațiunile în condiții cât mai normale și sigure miercuri, 23 octombrie 2024.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles:  +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela la telefonul de permanență al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel