Tocăniță de legume cu năut, o cină gustoasă și sănătoasă, fără carne

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tocăniță de legume cu năut, o cină gustoasă și sănătoasă fără carne. Sursa foto: freepik.com
Tocăniță de legume cu năut, o cină gustoasă și sănătoasă fără carne. Sursa foto: freepik.com

În acest preparat delicios, năutul se combină perfect cu ardeiul gras, ciupercile, dovleceii, roșiile, verdeața și condimente. O delicatesă minunată de vară!

Năutul în combinație cu boiaua de ardei afumată este un excelent înlocuitor al cărnii. Acest fel de mâncare poate fi consumat de vegetarieni și de cei care țin post. Vor obține suficiente proteine ​​din năut.

Dacă nu aveți năut la conserva, puteți folosi năut uscat. Înmuiați-l în prealabil peste noapte, apoi fierbeți-l în apă cu sare timp de 40-50 de minute până este gata. Năutul se gătește la fel ca mazărea. 

Ingrediente:

ardei roșu, galben și verde  - câte o bucată,

ceapă - 2 bucăți,

usturoi - 2 căței,

năut la conservă - 200 grame,

dovlecel - 1 bucată,

roșii - 2 bucăți,

ciuperci - 50 grame,

frunza de dafin - 2 bucăți,

boia dulce - 5 grame,

boia afumată - 3 grame,

ardei roșu iute - 3 grame,

cimbru uscat -  5 grame,

busuioc uscat - 5 grame,

ulei de floarea soarelui - 3 linguri,

sare și piper negru după gust.

 

Modul de preparare

 

Tăiați ardeii (roșu, galben și verde) și roșiile în cuburi mari. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Tăiați dovlecelul în jumătate, iar ciupercile în sferturi.

Clătite cu ceapă verde și mărar pentru micul dejun. Se prepară ușor, rapid și din ingrediente simple

Încingeți 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline într-o tigaie mare și adâncă. Se pune ceapa, se amestecă și după un minut se adaugă cățeii de usturoi pisați și năutul scurs de apă. Prăjiți totul împreună timp de 2-3 minute.

Îți place pizza Carbonara, dar nu ai timp să o prepari? Iată cea mai simplă rețetă

Adăugați boia și o frunză de dafin. Se prăjește 1-2 minute, amestecând, apoi se adaugă dovlecelul, ardeiul proaspăt și ciupercile. Se prăjesc împreună timp de 2-3 minute.

Dovlecei umpluți cu pesmet și măsline, cea mai savuroasă cină în sezonul cald

Adăugați roșiile tocate și 1/3 cană apă. Se condimentează cu cimbru, busuioc, sare și piper. Se amestecă și se fierbe sub capac aproximativ 10-15 minute. Tocănița se servește presărată cu pătrunjel sau coriandru. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel