În combinație cu boia de ardei afumată, năutul este un excelent înlocuitor al cărnii. Acest fel de mâncare poate fi consumat de vegetarieni și de cei care țin post. Vor obține suficiente proteine din năut.
Dacă nu aveți năut la conserva, puteți folosi năut uscat. Înmuiați-l în prealabil peste noapte, apoi fierbeți-l în apă cu sare până când este gata, timp de 40-50 de minute. Năutul se gătește la fel ca mazărea.
Ingrediente:
ardei roșu bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 3 căței,
năut la conservă - 200 grame,
dovlecei - 1 bucată,
roșii - 2 bucăți,
ciuperci- 50 grame,
frunză de dafin - 1 bucată,
paprika - 5 grame,
boia afumată - 3 grame,
ardei roșu iute - 3 grame,
cimbru uscat - 5 grame,
busuioc uscat - 5 grame,
ulei de floarea soarelui,
sare și piper după gust,
pătrunjel proaspăt - 100 grame.
Prepararea, pas cu pas
Tăiați ardeii (luați roșu, galben și verde) și roșiile în cuburi mari. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Tăiați dovlecelul în jumătate, iar ciupercile în sferturi.
Lasagna cu pesto și bechamel, un preparat delicios care îți va surprinde oaspeții
Încingeți 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline într-o tigaie mare și adâncă. Se pune ceapa, se amestecă și după un minut se adaugă cățeii de usturoi zdrobiți și năutul scurs din conservă. Prăjiți totul împreună timp de 2-3 minute.
Chifteluțe de ciuperci, de post. Rețeta simplă și gustoasă
Adăugați ardeiul iute, boia afumata și o frunza de dafin. Se prăjește 1-2 minute, amestecând, apoi se adaugă dovlecelul, ardeiul proaspăt și ciupercile. Se prăjesc împreună timp de 2-3 minute.
Adăugați roșiile tocate și 1/3 cană apă. Se condimentează cu cimbru, busuioc, sare și piper. Se amestecă și se fierbe sub capac aproximativ 10-15 minute. Tocănița se servește presărata cu pătrunjel.
Cea mai bună rețetă de prăjitură pentru acest sfârșit de toamnă: ai nevoie de câteva ingrediente
Tocănița cu năut are un gust minunat atât singură cât și alături de pâine, orez, mei, orz perlat sau quinoa.
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News