Topul celor mai ieftine supermarketuri din Italia: Unde economisesc italienii 3.400 de euro pe an

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
 Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Organizația italiană de protecție a consumatorilor a făcut clasamentul celor mai ieftine supermarketuri din țară. 

În contextul creșterii accelerate a prețurilor „coșului de cumpărături” și a inflației ridicate, Altroconsumo a publicat un clasament al celor mai convenabile supermarketuri. Analizând 1.140 de magazine, inclusiv supermarketuri, hypermarketuri și magazine de discount din 65 de orașe, studiul evidențiază diferențele semnificative între regiuni și tipuri de magazine.

Altroconsumo este o organizație italiană de protecție a consumatorilor, similară cu organizațiile de acest tip din alte țări, cum ar fi Consumers International. Înființată în 1973, Altroconsumo se angajează să protejeze și să promoveze drepturile consumatorilor.

Pentru o familie de patru persoane, economiile pot ajunge până la 3.400 de euro pe an, în funcție de obiceiurile de consum și de locația geografică. În general, nordul Italiei oferă oportunități mai mari de economisire comparativ cu sudul.

Supermarketuri convenabile pentru cumpărături mixte

 

În analiza prețurilor pentru 1,4 milioane de produse din 126 de categorii, superstorele Famila s-au clasat pe primul loc, urmate de Conad și Pam, care au prețuri cu aproximativ 4% mai mari. Pe locuri inferioare s-au situat Conad Superstore, Coop, Eurospar și Esselunga, în timp ce Carrefour Market și Bennet au ocupat ultimele poziții.

Supermarketuri convenabile pentru produse de marcă. Pentru produsele de marcă, Bennet a fost clasat pe primul loc, urmat de Esselunga, Famila și Spazio Conad. Carrefour Market, Coop și Conad au fost considerate cele mai puțin avantajoase. Totuși, magazinele de discount rămân cea mai bună alegere pentru economii semnificative.

Economii cu produse ieftine

 

Magazinele de discount, precum Lidl, Eurospin și Aldi, oferă economii considerabile, ajungând până la 3.400 de euro pe an comparativ cu media cheltuielilor raportate de ISTAT. Pe de altă parte, Carrefour Market, Famila Superstore și Tigre au fost clasificate mai puțin favorabil.                                                                               

Diferențe regionale. Studiul subliniază diferențele notabile între nordul și sudul Italiei. Regiunile mai bogate din nord oferă oportunități mai mari de economisire, în timp ce în sud, prețurile sunt mai mari. În orașe precum Cremona, economiile pot atinge până la 25%, urmate de Como, Roma, Verona și Milano cu economii de aproximativ 17%. În schimb, orașele Reggio Calabria, Catanzaro, Teramo, Napoli și Savona au înregistrat economii de sub 3%. Regiunile cu cele mai mari economii sunt Trentino, Veneto, Lombardia și Toscana, în timp ce regiunile centru-sud au raportat prețuri comparabile sau chiar mai mari decât cele din regiunile mai bogate.

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel