Tort 12 linguri, rețeta rapidă. Un preparat delicios, gata cât ai pocni din degete

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tort 12 linguri, rețeta rapidă. Un preparat delicios, gata cât ai pocni din degete
Tort 12 linguri, rețeta rapidă. Un preparat delicios, gata cât ai pocni din degete

Tortul 12 linguri este un desert simplu care poate fi preparat într-un mod foarte rapid, fără a folosi cântarul. 

Tort 12 linguri este o prăjitură foarte simplu de făcut, mai ales că ingredientele nu se cântăresc, ci se măsoară cu o lingură de supă: se folosesc 12 linguri pentru toate, cu excepția drojdiei și a ouălor.

Aluatul poate fi aromat cu vanilie și coajă de lămâie pentru un rezultat foarte parfumat.

Tort 12 linguri are un aluat foarte moale preparat fără unt, completat cu un praf ușor de zahăr pudră, care se savurează la micul dejun sau la gustare.

Iată cum se face:

Ingrediente (pentru o formă de 20-22 cm)

 

- 3 ouă

- 12 linguri de zahăr

- 12 linguri de ulei de floarea soarelui

- 12 linguri de lapte

- 12 linguri de făină 00

- 16 g praf de copt

- 1 linguriță de aromă de vanilie

- coaja rasă de la o jumătate de lămâie

Tort 12 linguri. Mod de preparare

 

Pentru a pregăti aceast Tort 12 linguri, folosiți o lingură de supă ca unitate de măsură, fără a fi nevoie să folosiți cântarul.

Se sparg 3 ouă într-un castron și se adaugă cele 12 linguri de zahăr pudră. Se amestecă cu mixerul electric până când consistența devine ușoară și foarte cremoasă.

Continuați cu adăugarea celor 12 linguri de ulei de floarea soarelui: adăugați-le în 2-3 reprize, amestecând încotinuu.

Se adaugă cele 12 linguri de lapte în același mod. Se adaugă făina și un pliculeț de praf de copt și se amestecă.

La final, se aromatizează după gust. În această rețetă este adăugată o linguriță de aromă de vanilie și coaja rasă de la o jumătate de lămâie netratată.

Se toarnă amestecul într-o formă de tort unsă și tapetată cu ulei și făină, cu diametrul de 20-22 cm și se coace în cuptorul preîncălzit la 170° timp de aproximativ 65-70 de minute dacă este ventilat, sau la 180° timp de aproximativ 70 de minute dacă este static.

Atunci când este gata, se lasă să se răcească înainte de a-l scoate din formă și de a-l transfera pe o farfurie de servire.

Se pudrează după gust cu puțin zahăr și se savurează! Opțional, puteți orna tortul cu glazură de ciocolată sau cu cremă de caramel. 

Tortul 12 linguri poate fi păstrat în cămară, timp de 2-3 zile.

Vezi și: Tartă franțuzească cu mere (Tarte Tatin). Desertul inventat din greșeală și iubit în toată lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel