Prăjitura coreeană sau tortul bento este un desert mic și adorabil care are un număr din ce în ce mai mare de fani. "Bento" este un cuvânt japonez care înseamnă "comoditate". Astfel tortul Bento este de fapt o prăjitură foarte simplă, care surprinde prin gust și aspect.
Ca ființe umane, vrem să găsim fericirea în lucrurile mărunte, iar cei care sunt pasionați de dulciuri o pot găsi în această rețetă coreeană. Tortul Îți va înfrumuseța ziua, fie că te bucuri de un picnic ocazional, fie că sărbătorești o ocazie specială.
Ce este tortul bento?
Bento este un desert coreean, ambalat într-o cutie, care este mai mic decât majoritatea deserturilor occidentale. Cafenelele și brutăriile coreene au fost primele care l-au adus în prim plan. Popular pentru aspectul său drăguț și estetica minimalistă, acest desert a devenit celebru în scurt timp și în întreaga lume, fiind folosit pentru a sărbători evenimente speciale. De atunci, a devenit un element esențial pentru mulți brutari în timpul pandemiei și le-a salvat mijloacele de trai.
Mărimea mini tortului este de 10-12 cm și cântărește aproximativ 350 de grame. Cutia de prăjituri adaugă farmec la atracția generală. Indiferent dacă tortul are forma clasică rotundă sau orice altă formă, aceasta poate încăpea cu ușurință în această cutie. Simplitatea recipientului îi conferă o vibrație minimalistă pe care oamenii o adoră.
Un alt plus este că rețeta de tort bento vine în mai multe arome, cum ar fi lămâie, zmeură, nutella, matcha, vanilie și ciocolată simplă, printre multe altele, care completează gustul glazurii. Glazura poate fi frișcă bătută sau cremă de unt. Cei mai mulți oameni optează pentru glazura cu cremă de unt deoarece crema de unt nu necesită să fie refrigerată atât de mult, spre deosebire de glazura cu frișcă bătută.
Rețeta este super ușor de urmat, iar tortul va fi gata în scurt timp. Tortul este și el ușor de asamblat. Cutia mică în care vine și vibrația minimalistă pe care o are este cea care atrage atenția.
Tort Bento - Ingrediente
Pentru blat:
- 37 g de zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de extract de vanilie
- un praf de sare
- 90 g de făină pentru prăjituri
- 75 g de unt
- 82 g de lapte
Pentru siropul de prăjituri:
- 237 g de apă
-100 g de zahăr
Pentru umplutură:
- 600 g de frișcă
- 28 g de zahăr pudră
- colorant alimentar opțional
Tort Bento - Rețeta pas cu pas
Puneți ouăle într-un castron și aveți grijă să fie la temperatura camerei. Acum, în castronul cu ouă, amestecați zahărul pudră pas cu pas în abataj și adăugați sare la el. Continuați să bateți cu ajutorul unui tel. Bateți până când zahărul se dizolvă bine și se obține o textură cremoasă.
În continuare, topiți untul la cuptor sau în cuptorul cu microunde. Apoi adăugați esența de vanilie, laptele și untul topit în castron și amestecați bine până când se obține o textură cremoasă. Amestecați bine cu un mixer de mână. Apoi, adăugați făina de prăjituri, încetul cu încetul și amestecați bine cu o spatulă.
Acum, luați o tavă plată de copt. Pulverizați ulei și puneți-o pe hârtie pergament. Pulverizați din nou ulei și transferați aluatul plin în tavă.
Alternativ, puteți împărți întregul aluat în 4 părți și luați o tavă mică de copt prăjituri 6×2 și transferați aluatul și coaceți aluatul pentru prăjituri în 3 reprize.
Împrăștiați uniform cu ajutorul unei spatule și bateți pentru a îndepărta bulele din aluat.
Preîncălziți cuptorul. Coaceți timp de 15 minute la 180 de grade Celsius. Notă: Nu coaceți prea mult, deoarece mărimea prăjiturii și cantitatea de aluat sunt mici, păstrați o privire atentă după ce trec 10 minute. Dacă vedeți că este gata după 10 minute, scoateți imediat vasul din cuptor.
Lăsați-l să se răcească timp de 10 minute. Scoateți prăjitura din tavă.
Pentru umplutură:
Luați frișca într-un bol. Bateți-o cu un tel electric. Când se obține o textură cremoasă, adăugați treptat zahărul pudră. Apoi bateți bine cu un tel iar. Adăugați esența de vanilie și colorantul alimentar. Îndoiți ușor cu ajutorul unei spatule.
Pentru glazura necesară pentru tortul lunchbox cake, mai întâi, faceți siropul de zahăr prin fierberea apei și a zahărului. Asigurați-vă că blatul și siropul de zahăr rămân la temperatura camerei pentru procesul de glazurare.
Puneți frișca pe fiecare strat cu ajutorul unei palete de cuțit. Puneți frișca și pe marginile laterale ale feliilor de tort. Acum, planificați-o cu ajutorul unui cuțit, îndepărtând cantitatea de cremă în plus.
Notă: Curățați cuțitul de paleta de fiecare dată când îndepărtați și neteziti suprafața pentru o glazură uniformă.
Acum decorați tortul la alegere cu frișcă la alegere.
-----------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News