Ingrediente pentru o matriță de 24 cm
4 morcovi;
3 ouă;
400 ml ulei de floarea soarelui;
3 căni zahăr granulat;
3 căni făină;
16 g praf de copt și vanilie
Pentru crema brigadeiro
300 ml lapte condensat;
1 pahar lapte;
300 g ciocolată
Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Mod de preparare
Pentru acest desert tipic bucătăriei braziliene, aveți nevoie de morcovi care se curăță, se taie felii și se pun într-un mixer în care ați adăugați ulei de floarea-soarelui. Morcovii se mixează până obțineți un amestec omogen. Amestecul de morcovi se pune într-un robot de bucătărie, se adaugă restul ingredientelor rămase: făina cernută, zahărul, praful de copt și vanilie. Amestecați bine până obțineți o compoziție compactă și moale.
Încercați și: Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. Sunt gustoase și se fac extrem de simplu și rapid
În acest moment, turnați aluatul obținut într-o matriță de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Matrița se într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Tortul se coace timp de 55 de minute. Este gata atunci când trece testul scobitorii. Între timp, ocupați-vă de crema brigadeiro.
Vedeți și rețeta: Tartă de migdale. Rețeta unui desert simplu și autentic italian. Toată familia va fi fericită
Într-o cratiță, încălziți laptele împreună cu laptele condensat. Când amestecul începe să fiarbă, adăugați ciocolata tocată cu un cuțit și lăsați sosul de ciocolată să se gătească 10 minut, la foc mediu, până când obține o consistență catifelată și cremoasă.
Ar putea să vă placă și: Tort pufos din caise proaspete. Fără unt lapte și ulei. O felie are doar 140 calorii. Secretul unui gust irezistibil
După ce tortul, care a fost scos din cuptor, și s-a răcit, poate fi decorat cu crema de ciocolată. Tortul se dă la frigider pentru 30 de minute, înainte de a fi servit. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News