Tort Ciocco Cola. Un desert original și extrem de delicios! Aveți nevoie de un pahar de Coca Cola

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tort Ciocco Cola. Un desert original și extrem de delicios! Aveți nevoie de un pahar de Coca Cola
Tort Ciocco Cola. Un desert original și extrem de delicios! Aveți nevoie de un pahar de Coca Cola

Tortul Ciocco Cola este un desert cu adevărat neobișnuit. Celebra băutură Coca Cola ne ajută în prepararea unui produs moale, umed, parfumat și delicios. Gustul său îi va cuceri și pe cei mai mofturoși. Surprindeți-vă familia cu acestă rețetă originală care îi va cuceri.

Iată lista ingredientelor pentru aluat:

250 grame de zahăr,

250 grame de făină,

125 ml de lapte amestecat o lingură de suc de lămâie

250 ml de Coca Cola, 

200 grame de unt,

30 grame de cacao amară,

2 ouă,

1 plic de praf de copt,

vârf de cuțit de sare.

 

Plăcintă cu cremă de migdale, fără făină și unt. Un desert foarte proaspăt și potrivit pentru zilele de vară. O felie are 150 de calorii 

Iată lista ingredientelor pentru glazură:

50 ml de Coca Cola,

40 grame de cacao amară,

200 grame de zahăr pudră,

 200 grame de unt,

vârf de cuțit de sare. 

 

 

Tortul Ciocco Cola. Cum se prepară

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă de 24 cm diametru cu hârtie de copt, care trebuie udată ca să adere mai bine. Dacă preferați, puteți unge tava cu unt și tapeta cu făină.

 

Încercați și: Brioșe de ciocolată. Fără lapte, unt și zahăr. O porție are mai puțin de 200 de calorii

Cerneți făina și praful de copt într-un castron mare și încăpător. Adăugați zaharul și sarea, amestecați bine. Unul, laptele  (amestecat cu zeama de lămâie), cacao și Coca - Cola se pun într-o tigaie, care se pune pe foc. Amestecul se aduce la fierbere. Opriți aragazul. Compoziția răcită se toarnă în castronul cu făină și se amestecă bine.

 

 Vă sugerăm și: Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii

Adăugați apoi ouăle și amestecați până obțineți un amestec neted și omogen. Acesta se toarnă în tavă și se coace timp de 35 de minute. Faceți testul scobitorii. Dacă blatul este uscat, scoateți tava din cuptor. Dacă blatul este încă umed, continuați să gătiți încă 5 minute pe raftul inferior al cuptorului.

 

Vedeți și: Tort de ciocolată, cu doar 140 de calorii. Fără făină și fără unt, este gata în 5 minute

Între timp, se prepară glazura. Adăugați unul, Coca Cola, praful de sare și cacao într-o cratiță mică, care se pune pe foc. Se amestecă bine pentru a face o cremă fluidă. Apoi se adaugă zahărul glazurat și se oprește aragazul. Glazura se toarnă peste blat și se lasă să se răcească complet înainte de servire. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel