Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic
Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic

Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic. Cu un blat care conține alune mărunțite, cremă pufoasă din ricotta și pere coapte, acest desert  delicios te va cuceri. Aromele și texturile delicioase echilibrate fac din această prăjitură cu ricotta și pere desertul perfect, cu care îți vei putea răsfăța familia și prietenii.

INGREDIENTE pentru blat:

3 ouă,

150 grame zahăr granulat,

100 grame făină,

50 grame de amidon de cartofi cu amidon,

vanilie,

80 g alune  tocate.  

 

INGREDIENTE pentru cremă:

500 g ricotta,

200 grame de smântână proaspătă,

3 pere coapte,

150 g zahăr granulat,

1 pahar mic de rom.

 

 

Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Cum se face

 

Pentru blatul tortului cremos cu pere și ricotta, tocați alunele și le adăugați la făină și amidon. Compoziția amestecată bine să pune într-o tavă rotundă și se dă într-un cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 20 de minute 

Ați putea încerca și: Desert ușor și răcoros de lămâie. Este gata în 5 minute și are 95 de calorii 

Perete curățate și tăiate în cuburi se pun într-o tavă cu un pic de zahăr și rom și se sotează timp de aproximativ 20 de minute. După ce perele sunt gata, se transferă într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid.

Vedeți și: Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. O rețetă ușoară, dedicată gurmanzilor

După ce perele sunt gata, se transferă  într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid. Ricotta se pune într-un castron mare și se mixează cu smântâna. Adăugați perele și restul de zahăr și amestecați-le.

După ce blatul este gata și s-a răcit, se scoate din tavă și se taie în două. Așezați primul blat pe un platou, apoi puneți din abundență crema de pere și ricotta. După ce nivelați stratul de cremă, acoperiți-l cu al doilea blat. Apăsați ușor, asigurându-vă că crema nu curge.

 Ar putea să vă placă și rețeta: Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze. Ingredientul secret care face toți banii

Apoi transferați tortul la frigider timp de 3 ore. După 3 ore, desertul poate fi servit. Înainte de a-l servi, decorați-l cu zahăr glazură.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel