Tort cu apă, un desert pufos și foarte simplu de făcut

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tort cu apă, un desert pufos și foarte simplu de făcut. FOTO: captură webosfritos.es
Tort cu apă, un desert pufos și foarte simplu de făcut. FOTO: captură webosfritos.es

Tort cu apă este un desert spongios, pufos și foarte ușor de făcut. 

Ingrediente:

200 g zahăr

3 ouă

130 g ulei de floarea soarelui

130 g de apă la temperatura camerei

200 g făină albă

10 drojdie sau praf de copt

un vârf de cuțit de sare

Coaja unei lămâi

Pentru decor - zahăr pudră

 

Tort cu apă - Mod de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 175 ° C, cu încălzirea în sus și în jos.

Ungeți-vă tava (de 20 cm diametru) și presărați puțină făină.

Bateți ouăle, sarea și zahărul timp de 5 minute cu mixerul la viteză maximă. În timp ce bateți, dar cu o viteză mai mică, adăugați treptat uleiul. Faceți același lucru cu apa.

Cerneți făina și amestecați-o cu drojdia/praful de copt. Adăugați în aluat treptat, amestecând cu atenție cu o spatulă.

Adăugați coaja de lămâie și amestecați suficient cât să se integreze.

Se toarnă aluatul în tavă.

Coaceți la 175 ° C timp de 35 de minute - poate dura până la 40 de minute, în funcție de cuptor.

Scoateți tortul și lăsați să se răcească. Odată rece, se presară cu zahăr pudră.

Sfat: Am pus coaja de lămâie, dar poți pune coaja din orice vrei, sau poți pune ce glazura îți place cel mai mult. 

 

Sursa: webosfritos.es

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel