Tort cu biscuiți amaretti și mere. Un desert delicios și parfumat, perfect la micul dejun sau cină

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tort cu biscuiți amaretti și mere. Un desert delicios și parfumat, perfect la micul dejun
Tort cu biscuiți amaretti și mere. Un desert delicios și parfumat, perfect la micul dejun

Tort cu biscuiți amaretti și mere. Un desert delicios și parfumat, perfect la micul dejun. Această delicioasă plăcintă este o adevărată capodoperă. Cu o aromă plăcută și gust delicios, desertul te va relaxa după o zi grea de muncă.

Amaretti sunt niște biscuiți mici italieni, iubiți de majoritatea dintre noi. Există diferite variante de preparare a acestor biscuiți minunați. Gustul intens este obținut din combinația de migdale dulci decojite și miezul de caise și piersici, folosit în doze mici.

Ești curios să știi cum să folosești biscuiții pentru această rețetă? Să începem!

Pentru a pregăti acest desert aveți nevoie:

150 grame de zahăr,  

300 grame de făină,

100 grame de biscuiți amaretti,  

50 ml de lapte,

50 grame de unt,

praf de copt,

2 ouă, 

3 mere.

 

Tort cu biscuiți amaretti și mere. Un desert delicios și parfumat, perfect la micul dejun sau cină

 

Se unge cu puțin ulei o tavă de 20/22 cm. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Într-o cratiță, topiți untul. Curățați merele de coajă: două mere se taie cuburi, iar unul - felii.

Nu ratați și: Tartă cu mere și ciocolată. O variantă delicioasă și ușoară a clasicei plăcinte cu mere a bunicii 

Într-un castron, bateți ouăle și zahărul cu un mixer electric până când amestecul devine spumos și albicios. Adăugați untul topit și laptele. Amestecați bine. Adăugați apoi făina și praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat neted și fără cocoloașe.

Încercați și: Tartă cu mere la tigaie. O rețetă simplă pentru un desert perfect, gata în 30 de minute

Mărunțiți grosier biscuiții amaretti cu mâinile. O parte dintre ei se adaugă împreună cu merele tăiate cubulețe în aluat și amestecați.

Compoziția se toarnă în tavă și se nivelează. Decoram suprafața tortului cu biscuiții mărunțiți rămași și cu mărul tăiat felii.

Vă sugerăm și: Tartă cu gem din trei ingrediente, fără coacere. O rețeta simplă pentru o dimineață perfectă

Coaceți tortul aproximativ 40 de minute. Faceți întotdeauna testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor. Bucurați-vă de parfumul care vă va inunda bucătăria și lăsați desertul să se răcească.  Poftă bună!

 Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel