Tort cu cafea și Nutella este un preparat delicios pe bază de cafea. Aroma de cafea este prezentă atât în blatul prăjiturii, cât și în umplutură: notele sale ușor amare sunt în echilibru perfect cu dulceața cremei.
Câteva boabe de cafea și o inscripție personalizată cu Nutella transformă acest desert într-o adevărată capodoperă, o încântare.
Urmează rețeta noastră video și prepară împreună cu noi tortul aniversar cu cafea!
Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)
Pentru blat ai nevoie de:
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 100 g 00 făină
- 40 g amidon de cartofi
- 10 g de cacao amară
- 4 g cafea instantanee pulbere
Pentru cremă ai nevoie de:
- 20 g cafea instantanee pulbere
- 20 ml apă
- 800 ml smântână pentru frișcă
- 130 g zahăr
- Nutella după gust
Tort cu cafea și Nutella. Mod de preparare
Întâi începem cu prepararea blatului. Pentru a-l pregăti, se bat ouăle cu zahărul pudră cu un mixer electric. Se amestecă aproximativ 15 minute, până când amestecul crește în volum și devine ușor și cremos.
Separat, se adaugă ingredientele sub formă de pudră: făina, amidonul, cacaua și pudra de cafea instant. Se încorporează în compoziție cernute, pentru a evita formarea de cocoloașe. Se amestecă totul cu ajutorul unei spatule, apoi se toarnă amestecul într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm, unsă cu unt și presărată cu făină.
Se coace în cuptorul preîncălzit și ventilat la 180° timp de 25-30 de minute. Dacă se folosește un cuptor static, se prelungește timpul de coacere cu 5-10 minute. Atunci când e gata, scoatem blatul șl lăsăm să se răcească complet.
Apoi, cu un cuțit zimțat, îl împărțim pe orizontală în trei.
Vezi și: Prăjitura pufoasă cu iaurt. E ușor de preparat și iese pufoasă ca un nor
Cum preparăm crema de cafea
Mai întâi facem pasta de cafea: într-o cratiță mică, la foc mic, se adaugă apa și cafeaua instant și se lasă să se îngroașe timp de câteva minute, amestecând continuu.
Se transferă într-un recipient și se lasă să se răcească.
Cu ajutorul unui mixer electric, batem smântâna de frișcă cu zahărul pudră.
A venit momentul să asamblăm tortul cu cafea și Nutella.
Punem prima felie de blat pe o farfurie și o ungem cu puțin lapte pentru a-l face mai moale. Se întinde puțină cremă de cafea și se repetă pașii cu următorul strat.
Se așază deasupra ultima parte de blat, se unge cu lapte și se acoperă suprafața și marginea cu cremă.
Nu uitați să păstrați o parte din cremă deoparte pentru decorarea finală.
La final, se realizează o inscripție cu Nutella și diverse forme geometrice cu cremă.
Se presară câteva boabe de cafea și tortul nostru aniversar cu cafea este gata de servit.
Sfaturi pentru a obține cel mai bun desert
La această variantă de tort cu cafea și Nutella se folosește pasta de cafea obținută din cafea solubilă și nu cafeaua lichidă, pentru a evita o consistență prea moale.
Dacă folosiți o tavă rotundă cu un diametru mai mare decât cel indicat în rețetă, este important de știut că putem recalcula cantitățile în acest fel: pentru fiecare 2 cm în plus se mărește cantitatea de făină cu 1 ou, 15 g făină, 15 g amidon și 30 g zahăr.
Acest tort cu cafea și Nutella se poate păstra la frigider până la 3 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News