Tortul cu ciocolată și vin roșu este ușor de gătit și foarte elegant! Căutați un tort de ciocolată care este perfect pentru iubitorii de bomboane cu alcool? Tortul cu ciocolată și vin roșu este rețeta potrivită pentru tine! Este o prăjitură moale de ciocolată făcută cu ingrediente simple și cu vinul tău roșu preferat! Se prepară în doar câteva minute și este suficient de rafinată pentru a fi servită de sărbători sau la o cină romantică!
Poți să simți gustul vinului?
Răspunsul pe scurt este da. În timp ce vinul roșu intensifică ciocolata din prăjitură, puteți simți și un ușor gust de vin roșu separat. Nu este copleșitor, dar este acolo. Acest tort este o prăjitură excelentă pentru "adulți" și un afrodisiac!
Tort cu ciocolată și vin roșu - Ingrediente
- Spray de gătit vegetal antiaderent
- 110 g de ciocolată dulce-amăruie
- 1 cană de vin roșu
- 1/3 cană de lapte integral
- 1-3/4 cești de zahăr granulat
- 2/3 cană (10 linguri) de unt nesărat, la temperatura camerei
- 3 ouă mari, ușor bătute
- 2-1/4 cești de făină de toate tipurile
- 1 cutie de gelatină de cireșe negre fără zahăr
- 1/4 cană de pudră de cacao neîndulcită
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
Ingrediente pentru glazura de vin
- 2 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
- 1/2 cană de vin roșu
- 1 cană de zahăr de cofetărie (pudră), plus mai mult pentru servire
- 1/2 linguriță de extract de vanilie pură
Tort cu ciocolată și vin roșu - Rețeta pas cu pas
Pasul 1. Pregătiți tortul. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pulverizați o tava în care preparați tortul cu spray de gătit antiaderent, apoi o lăsați pe masă.
Pasul 2. Topește ciocolata într-un bol mic așezat deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Lăsați să se răcească 5 minute. Într-un bol mic, combinați vinul și laptele; lăsați deoparte.
Pasul 3. Într-un castronul, cu un mixer electric prevăzut cu atașamentul cu palete, bateți untul și zahărul granulat la viteză medie până când devine ușor și pufos. Adăugați ouăle, apoi bateți iar timp de 2 minute. Adăugați amestecul de ciocolată răcită și bateți până când se încorporează, răzuind pe pereții bolului dacă este necesar.
Pasul 4. Într-un castron mare, bateți făina, gelatina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea pentru a le combina. Adăugați în bolul mixerului, împreună cu amestecul de vin, și bateți la viteză mică până când se combină, aproximativ 1 minut. Măriți viteza la medie și bateți încă 2 minute, răzuind pe pereții bolului dacă este necesar. Se pune aluatul cu lingura în tava pregătită.
Pasul 5. Coaceți până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată, între 40 și 45 de minute. Se lasă să se răcească 15 minute. Folosind un cuțit de plastic, desprindeți cu grijă tortul din tavă. Răsturnați-l pe un grătar de răcire. Se lasă să se răcească complet.
Pasul 6. Pregătiți glazura. Combinați untul, vinul și zahărul de cofetărie într-o cratiță medie. Aduceți la fierbere, amestecând ocazional, la foc mediu-mare. Se îndepărtează de pe foc apoi se amestecă cu vanilie. Se lasă deoparte până la momentul servirii.
Pasul 7. Se pudrează ușor tortul cu zahăr pudră. Tăiați tortul în felii și ornați-l cu glazură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News