Tort cu cremă de cafea, varianta simplă. E preparatul perfect pentru o ocazie specială

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tort cu cremă de cafea, varianta simplă. E preparatul perfect pentru o ocazie specială
Tort cu cremă de cafea, varianta simplă. E preparatul perfect pentru o ocazie specială

Dacă ești în căutarea unui desert apetisant caracterizat de aroma de cafea, atunci trebuie să încerci tortul aniversar cu cremă de cafea. Este preparatul perfect pentru a sărbători o zi de naștere sau pentru a celebra o ocazie specială. 

Tortul cu cremă de cafea este un desert apetisant, caracterizat de aroma de cafea, prezentă atât în blat, cât și în umplutură: cu notele sale ușor amare, este în echilibru perfect cu dulceața cremei.

Câteva "cocoloașe" realizate cu o pungă de ornat, câteva boabe de cafea și o inscripție personalizată cu Nutella pe suprafață fac din acest desert o adevărată capodoperă pentru ochi și pentru palat.

Descoperiți rețeta mai jos!

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 4 ouă

- 100 g zahăr pudră

- 100 g făină 00

- 40 g amidon de cartofi

- 10 g cacao amară

- 4 g cafea solubilă pulbere

Pentru cremă ai nevoie de:

- 20 g cafea solubilă pulbere

- 20 ml apă

- 800 ml frișcă neîndulcită

- zahăr 130 g zahăr

- Nutella după gust 

Mod de preparare

 

Cum facem blatul: se bat ouăle cu zahărul pudră cu ajutorul unui mixer electric. Bateți-le timp îndelungat, aproximativ 15 minute, până când amestecul crește în volum și devine ușor și cremos.

Separat, combinăm ingredientele sub formă de praf: făină, amidon, cacao și pudra de cafea instant cernută.

Se amestecă, apoi se încorporează de mai multe ori în amestec, cernându-le pentru a evita formarea de cocoloașe.

Se amestecă totul cu ajutorul unei spatule, apoi se toarnă amestecul într-o formă de tort cu balamale, cu diametrul de 22 cm, unsă cu unt și presărată cu făină.

Coacem în cuptorul preîncălzit și ventilat la 180° timp de 25-30 de minute. Dacă folosim un cuptor static, prelungim timpul de coacere cu 5-10 minute.

După ce a fost coaptă, scoateți buretele din formă și lăsați-l să se răcească complet. Apoi, cu ajutorul unui cuțit zimțat, împărțiți-l pe orizontală în trei discuri și puneți-le deoparte.

Acum pregătim umplutura pentru tortul cu cremă de cafea.

Mai întâi, facem pasta de cafea: într-o cratiță mică, la foc mic, combinăm apa și cafeaua instant și lăsăm să se îngroașe timp de câteva minute, amestecând continuu. Apoi se transferă într-un recipient și se lasă să se răcească.

Se adaugă apoi în frișca bătută, se adaugă zahărul pudră și se bate cu un tel electric.

Acum a venit momentul să asamblăm desertul: punem primul disc al blatului pe un platou de servit și îl ungem cu puțin lapte pentru a-l face mai moale. Întindem puțină cremă de cafea și repetăm pașii cu următorul strat.

Așezăm ultima bucată de blat, îl ungem și pe acesta cu lapte, apoi acoperim atât suprafața, cât și marginea din jurul lui cu cremă.

Nu uitați să păstrați o parte din cremă deoparte pentru decorarea finală.

La final am făcut o inscripție cu Nutella și mici smocuri de cremă la bază și la suprafață, folosind o pungă cu vârf de stea.

Câteva boabe de cafea și tortul nostru aniversar cu cafea este gata!

Sfaturi și variații


Folosim pastă de cafea pentru a aromatiza crema de umplutură și nu cafeaua lichidă direct, pentru a evita o consistență prea moale sau să nu o batem bine.

Pentru cei care folosesc o tavă rotundă cu un diametru mai mare decât cel indicat în rețetă, este important de știut că putem recalcula dozele după cum urmează: pentru fiecare 2 cm în plus, se mărește cantitatea de făină cu 1 ou, 15 g de făină, 15 g de amidon și 30 g de zahăr.

Procedura inversă se aplică în cazul unor forme de tort mai mici.

Păstrăm tortul cu cremă de cafea la frigider până la 3 zile. 

Dacă îl pregătiți cu o zi înainte de eveniment, va fi și mai bun.

Poftă bună!

Vezi și: Cheesecake cu caramel - o versiune genială a celebrului desert fără coacere

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel