Tort cu cremă de lămâie este bazat pe un aluat moale clasic făcut cu adaos de iaurt și coajă de lămâie. Jumătate se toarnă în formă și se coace timp de aproximativ zece minute. Apoi, prăjitura se completează turnând în centru o cremă irezistibilă de lămâie și acoperind-o cu restul de aluat. Se pune totul din nou la cuptor pentru 40-45 de minute și prăjitura este gata!
Aciditatea citricelor este perfect echilibrată de dulceața celorlalte ingrediente și conferă prăjiturii o notă plăcută de prospețime.
Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)
- 3 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 125 g de unt
- 300 g făină
- 16 g praf de copt
- 125 ml iaurt alb
- coaja rasă de la 1 lămâie
PENTRU CREMĂ
- 2 ouă
- 1 gălbenuș
- 170 g zahăr pudră
- 60 g unt
- 80 g suc de lămâie
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 8 g amidon de porumb
Cum prepari cel mai bun tort cu cremă de lâmâie
În primul rând, pregătim crema de lămâie pentru umplutură: într-un castron se amestecă cu un tel de mână două ouă, un gălbenuș și zahărul pudră.
Separat, se topește untul într-o cratiță mică, la foc mediu-jos, apoi se toarnă sucul de lămâie. Apoi se adaugă amestecul de ouă și zahăr și se amestecă bine.
Se aromatizează cu coaja rasă de la două lămâi (alege întotdeauna citrice netratate și spală-le bine înainte de a le folosi). La final se adaugă amidonul de porumb.
Continuați să amestecați pentru a împiedica crema să se lipească de fundul cratiței și aduceți la fierbere.
Când crema este suficient de groasă, se ia de pe foc, se transferă într-un bol și se lasă să se răcească complet.
Acum pregătim aluatul pentru tort cu cremă de lămâie. Batem cu mixerul electric untul cu zahărul pudră iar apoi, continuând să amestecați, adăugați, pe rând, ouăle.
Se toarnă iaurtul alb apoi făina și praful de copt în mai multe etape. Se aromatizează cu coaja de la o lămâie și se amestecă totul cu o spatulă.
Se unge și se făinează o formă cu diametrul de 22 cm și se toarnă aproximativ jumătate din amestec.
Tortul cu cremă de lămâie se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ zece minute la 175° dacă este ventilat, la 180° dacă este static.
După acest timp, scoateți baza prăjiturii și turnați crema de lămâie în mijloc, iar apoi acoperiți-o cu restul de aluat.
Se coace din nou la aceeași temperatură timp de aproximativ 40-45 de minute.
Tortul nostru cu cremă de lămâie este gata!
Se servește cu un praf de zahăr pudră.
Poftă bună!
Sfat: Acest tort cu cremă de lămâie poate fi păstrat într-un vas cu capac timp de cel mult 3-4 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News